Amasya-Merzifon için yeni terminal binası

Yeni terminal binası ile Amasya-Merzifon Havalimanı'nın yıllık yolcu kapasitesi 700 bine çıkarıldı. Açılış töreninde konuşan Bakan Karaismailoğlu “2003'te 26 olan havalimanı sayısını 57'ye yükselttik” dedi.

Amasya-Merzifon Havalimanı yeni terminal binası törenle hizmete girdi. Yeni terminal binası ile Amasya- Merzifon Havalimanı'nın yıllık yolcu kapasitesi 700 bin yolcuya çıkarıldı. Açılış törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı konuşmada, ülkenin coğrafi üstünlüğüne sahip çıkmak için havacılık sektörünü ve faaliyetlerini geliştirdiklerini belirtti.

16.2 MİLYAR $ YATIRIM

Karaismailoğlu, "Havacılık altyapımızı dünya standartlarının üstüne yükselttik. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde havacılık alanında adeta bir devrim gerçekleştirdik. Son 20 yılda, havacılık sektöründeki kayıp yılları telafi ettik ve havacılıkta ülkemizi küresel bir merkeze de dönüştürdük. 2003-2021 döneminde sadece havacılık için yaptığımız 16.2 milyar dolarlık yatırım ülkemize büyük faydalar sağladı. Gayrisafi Millî Hasıla'ya 185 milyar dolar, üretime 402 milyar dolar katkı yaptık" dedi. "Bu sürede yalnızca istihdam katkımız ise 7 milyona yaklaştı" diyen Karaismailoğlu şunları söyledi: "Sivil havacılığımız çok hızlı bir büyüme sürecine girdi. Bugün Türkiye'yi dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkesi hâline getirmeyi başardık. 25 Mart 2022 tarihinde Tokat ve 14 Mayıs 2022 tarihinde ise Rize-Artvin havalimanlarını da hizmete açarak, 2003 yılında iç hatlarda 26 olan aktif havalimanı sayımızı 57'ye yükselttik. 50 ülkede 60 olan dış hat uçuş nokta sayısına ise 282 yeni nokta ekleyerek 130 ülkede 342 noktaya ulaştık."

SİVİL HAVACILIKTA SINIF ATLADIK

Havacılık alanında ve altyapısının geliştirilmesi noktasında yatırımların hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Karaismailoğlu, "Son 20 yılda sivil havacılıkta hayata geçirdiğimiz tarihi adımlarla, ülkemizi dünya sivil havacılığında sınıf atlattık. Tarihi projeleri, başarılı finans modelleriyle hayata geçirerek, 100 yılda yapılamayacak işleri 20 yılda tamamlayarak sektörümüzü, Türkiye Yüzyıl'ına hazırladık. Türk sivil havacılığı pandemiden sonra en hızlı toparlanan ve faaliyetlerine kesintisiz ve aksaklık olmadan devam eden neredeyse tek ülkedir. Havacılık alanında ve altyapısının geliştirilmesi noktasında yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" diye konuştu.

Tören sırasında Karaismailoğlu'na Amasya elması hediye edildi.