Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik: Çalışmalarımız vatandaş odaklı

Şehrin 16 km'lik alanını asfaltladıklarını söyleyen Başkan Çelik, “Belediyemize aylık 6 milyon TL getirisi olan HES projemiz faaliyette. Bölgeye entegre bir sistem olarak güneş enerji sistemi kurduk. DSİ Yeşilırmak'taki sazlıkları temizlesin, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Yaptığımız işlerde vatandaşlarla iletişim halindeyiz” dedi.

Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, merkezde çalışmalarına devam edilen ve tamamlanan çalışmalar hakkında yerel ve ulusal basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Dr. Bayram Çelik "Hemşerilerimizin rahatı, konforu ve yaşam standartlarını artırabilmek için gece-gündüz çalışıyoruz" dedi. Yaptıkları işlerde vatandaşlarla iletişim halinde olduklarını ve gelen taleplere öncelik verdiklerini söyleyen Başkan Çelik, "Aldığımız 400 ton asfalt ile şehrimizin 16 kilometrelik alanını asfaltladık ve yama yapılması gereken tüm yollarımızı kullanışlı hale getirdik. Eksik kalmış olan küçük bir kısmı da en yakın zamanda tamamlamış olacağız. Türkiye'de ilk ve tek yapılmış irsali içme suyu hattı üzerine kurulmuş HES projemiz şu an hali hazırda faaliyette. Belediyemize aylık 6 milyon civarında bir getirisi var. Bölgeye entegre bir sistem olarak güneş enerji sistemi kurduk. Bu sayede yazın güneş enerjisinin kışın da hidroelektriğin getirisinden faydalanacağız. Ayrıca biz bu sistemi kurarken orada bir eğitim ve araştırma faaliyetini hayata geçirmiş olacağız" diye konuştu.

DSİ İLE GÖRÜŞME YAPTIK

Yeşilırmak içinde bulunan sazlıkların DSİ tarafından temizlenmesinin ardından belediye olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini belirten Başkan Bayram Çelik "Yeşilırmak içerisinde bulunan sazlıklar ile ilgili aldığımız talepler doğrultusunda DSİ ile görüşüp, çalışmaların başlamasına öncü olduk. Belediye olarak bizler de bu süreçte sazlıkların hastalık üretmemesi adına ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Sazlıklar DSİ tarafından temizlendikten sonra biz de belediye olarak üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Açılan yolun ağaçlandırılıp yeşillendirilmesi için çalışmalara başlayacağız" şeklinde konuştu.

TURİSTİN OLUMLU DÜŞÜNCELERİ MUTLU EDİYOR

Turistlerin Amasya hakkındaki düşüncelerinin olumlu olmasının kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Çelik, "Yeşilırmak kenarında çok geziyorum ve halkla iç içe olduğumu da biliyorsunuz. Birçok defa rastladığım yerli turistlerle yaptığım sohbetlerde, 'Karadeniz'de gezdiğimiz en güzel şehirlerden bir tanesi diye olumlu söylemleri bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Temizliği ve güzelliği konusundaki yorumlar da oldukça sevindirici. Bu anlamda, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz olarak 169 personel, 35 araç ve 4 vardiya ile kesintisiz çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Bir diğer gündemde olan hayvan barınağımız için gerekli olan tüm malzemeleri temin ettik. Bir hastane olarak devam edeceğimiz noktanın kurulum aşaması devam ediyor" diye konuştu.

Piknik yapan ailelerle sohbet eden Başkan Çelik, "Allah rızası gözetilerek yaptığımız tüm projelerin hayattaki getirisi para veya şan, şöhret değil" dedi.

HALKIN NEFES ALANI ARTIYOR

Amasya Belediyesi tarafından iki yıl önce açılan Serçoban Mesire Alanı ve bu yıl hizmete giren Yeşil Yenice Sosyal Tesisleri ile halkın nefes alabilecekleri alanların sayısı artırılıyor. Piknik alanlarında mesire alanları, yürüyüş yolları, piknik masaları, barbeküler, restoran ve sosyal donatı alanları yer alıyor. Vatandaşların aileleri ile rahat ortamda vakit geçirmeleri için yeşil alanların sayısını artırdıklarını vurgulayan Amasya Belediye Başkanı Bayram Çelik, Vatandaşlarımızın bu alanlarda gönüllerince güzel vakit geçirebilmeleri için tüm imkânları seferber ettiklerini söyledi.

HALKIMIZ EN İYİSİNE LAYIK

Vatandaşların aileleri ile nezih bir ortamda vakit geçirebilmeleri için gece-gündüz mesai harcadıklarını belirten Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, "Sorumluluk üstlendiğimiz her yerde kaliteyi eşsiz kılmak, marka şehrin güzel insanlarını bu güzel projelemizle kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, Amasya'daki mesire alanlarının sayısını artırarak hemşerilerimizin sosyal hayatlarını daha kaliteli hale getirmek en büyük hedeflerimiz arasında. Yazın vatandaşlarımız ailelerini alıp gönül rahatlığı ile sosyal tesisimize gelerek güzel vakit geçirecekler. Bizim için vatandaşlarımız her daim her şeyin en iyisine layık. Allah rızası gözetilerek yaptığımız tüm projelerin hayattaki getirisi para veya şan, şöhret değil, hayır duasıdır. Amasya Belediyesi olarak bu anlayışın en güzel örneklerini dünyaya armağan etmiş bir milletin mensubu olmanın ve vatandaşlarımıza böyle güzel bir ortam sağlayabilmenin gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

HES VE GES'İN GELİRİ BELEDİYEYE AKACAK

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı'nın girişimleriyle Akdağ'ın eteklerine kurulan Hidro Elektrik Santrali (HES)'e, Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik'in ilave ettiği Güneş Enerji Santrali faaliyete geçmek için gün sayıyor. HES'ten aylık 6 milyon lira gelir elde eden belediye, GES ile birlikte bu rakamı daha da yükseltecek.

2,5 MİLYON TL ÖDÜYORDUK

Akdağ'a kurdukları HES'ten kazandıkları parayla belediyeye kaynak sağladıklarını belirten Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, "Bu suyun bize eskiden maliyeti vardı, elektrik ücreti vardı. Sadece kuyulardan aylık ortalama 2,5 milyon lira elektrik ücreti ödüyorduk. Şimdi ödemiyoruz. Suyumuz kaynağından geliyor. Ayrıca hidroelektrik santralimizden aylık 6 milyonun üzerinde para kazınıyoruz. Oradan kazandığımız parayla Amasyalılara hizmetin en iyisini vermek için mücadele ediyoruz" dedi. Türkiye'de belediye tarafından ilk kurulan doğa dostu HES'ten sonra GES ile de gelir elde etmeye devam edeceklerini söyleyen Çelik, "Kurduğumuz tesis ile Amasya'mızdaki hanelerin üçte birinden fazlasının elektriğini karşılıyoruz. Akdağ'ın yenilenebilir enerji üssüne dönüşmesi için aynı alana güneş enerji santrali oluşturduk. Bunu yakın zamanda hizmete sokacağız. Burada hem üretimi yükselteceğiz hem de Cenab-ı Hakk'ın nimetlerinden, güneşinden faydalanacağız" diye konuştu.

HILTON, MARKA DEĞERİMİZ OLACAK

Önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Sarı'nın gayret ve emekleriyle şehre kazandırılan ve inşaat çalışmaları tamamlanan 5 yıldızlı Hilton Garden Inn Otel, Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik'in önderliğinde, iç dizaynının bitirilmesiyle hizmete açılacağı günü bekliyor. Amasya'nın tarihi yerlerine, ofis ve perakende satış noktalarına yürüme mesafesinde olup tarih ve kültür keşfinden iş seyahatlerine kadar birçok ihtiyacı karşılarken Amasya esnafının ekonomisine de can verecek. "Amasya, 8500 yıllık tarihi, eşsiz coğrafyası ve doğal güzellikleriyle "yaşayan müze" olarak kabul ediliyor" diyen Başkan Çelik, "Biz de bu güzel memleketimize daha da can vermeyi hedefliyoruz. Hilton Garden Inn, şehir siluetine uygun 2 kat şeklinde tasarlanan ve Amasya'nın ilk uluslararası marka oteli olacak" bilgilerini verdi.

BELEDİYE BİNASININ RESTORASYONU BİTİYOR

24 Eylül 1924'te Amasya'ya eşi Lâtife Hanımefen- di ve arkadaşlarıyla tekrar gelen ve karşılama da halka bir konuşma yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ziyaret ettiği tarihi belediye binasının restorasyonunda sona gelindi. Tarihi belediye binasının restorasyonu tamamlandık- tan sonra, Amasya'ya gelen misafirleri ağır- lamak için kullanılacağını söyleyen Belediye Başkanı Bayram Çelik, "8500 yıllık tarihi ve kültüre sahip Amasya'mızın gelişimi ve tanıtımı için her türlü çalışmayı sürdürüyoruz. Yerli ve yabancı turistlerimizin ziyaret ettiği ve Cum- huriyet'e öncülük etmiş olan şehrimizin kalıcı değerlerine sahip çıkmak bizlerin başlıca görevleri arasında yer alıyor" dedi.