Altın rezervleri onların elinde... Üç ülke sektöre hükmediyor

Finbold tarafından yayımlanan analiz bilgilerine göre, Çin geçtiğimiz senenin en fazla altın üretimi yapan ülkesi oldu. Çin'i sırasıyla Avustralya ve Rusya izledi. Bu üç ülkenin toplam altın üretimi yüzde 31'lik oranla neredeyse dünya altın üretiminin üçte birine tekabül etti.

Aksam.com.tr

Finbold tarafından yayımlanan analizlere göre, Çin 380 ton altın üretimiyle 2020 yılının en yüksek kapasitesine sahip ülkesi oldu. Dünya genelinde 3200 ton altının üretimine kıyasla Çin toplam üretimin yüzde 11,9'unu elinde tutuyor.

Aksam.com.tr'nin MiningReview'den aktardığı habere göre, Avustralya 320 tonluk altın üretimiyle küresel piyasadaki payın %10'unu elinde tutarken, Rusya 300 tonluk üretimi ile dünyada üçüncü sırada yer alıyor. Üç ülke, 2020'deki tüm altın madeni üretiminin toplamda %31'lik payını oluşturdu.

Sunulan istatistiklere göre, sırasıyla 190 tonla ABD, 170 tonla Kanada, 140 tonla Gana, 130 tonla da Endonezya geliyor.

ÇİN NASIL İLK SIRAYA YÜKSELEBİLDİ?

Raporda Çin'in pandemi sürecine rağmen nasıl toparlanabildiği üzerine verilen bilgilerde, pandemi sürecini en hızlı kontrol altına alan ülke olması gerekçe olarak gösterildi. Çin ayrıca ülkedeki mücevherat ve süs eşyalarına olan talebi artırmaya yönelik özendirme çalışmaları da yürütüyor. Piyasa içerisindeki talebin artışı arzı da otomatik olarak artırıyor.