Altılı masaya “Yıldırım” düştü... “CHP ile SAADET” buraya kadar mı?

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda TÜRGEV, KADEM, TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti, AGD, MGV ve diğer pek çok vakfı hedef aldı. Kaya; vakıf ve derneklerin isminin yazılı olduğu dövizi göstererek, ''Milli Eğitim Bakanlığı çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlarla, bu vakıflarla protokoller imzalıyor'' iddiasında bulundu.

Kaya'ya Saadet Partili isimlerden sert tepkiler geldi.

AHLAKSIZ SALDIRI

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun "Anadolu Gençlik Derneği/Milli Gençlik Vakfı bu ülkenin yüz akıdır. 50 yıllık geçmişinde tek bir leke bulunmayan Milli Görüşün temel taşıdır. Kimsenin ahlaksızca saldırısına müsaade etmeyiz. Haddinizi bilin... " dedi.

ACİZLİK, HADSİZLİK

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt ise "Çocuk istismarı gibi ahlak ve insanlık dışı bir eylem isnadı ile Anadolu Gençlik Derneği'ni aynı cümle içerisinde kullanmak dahi en hafif tabiriyle acizliktir, hadsizliktir. Milletin kürsüsüne çıkıp tekzip ve Milli Görüş camiasından özür dileyene dek müfterisin Yıldırım Kaya..." ifadelerini kullandı.

"ALLAH BELANI VERSİN"

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ise "Anadolu Gençlik derneğimizi tecavüzcü dernek olarak gösterip iftira atan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Allah senin belanı versin" sözleriyle tepkisini ortaya koydu.