Altı çeşme üstü mescit

Adana'da mahalleli güçlerini birleştirdi; ortaya mimarisiyle dikkat çeken ‘çeşmeli mescit' çıktı. Altı çeşme üstü mescit olan oval yapıda kimi susuzluğunu gideriyor, kimi ibadet ediyor.

SONER KAN

Adana'da kent merkezine 22 km uzaklıktaki Örcün Mahallesi sakinleri, 11 yıl önce bir mescit yapmaya karar verdi. Mescit için hem mezarlığın girişi, hem de günde bin 500 aracın geçtiği yolun kenarı olan alan tercih edildi. 480 nüfuslu mahallede gerekli olan yapı malzemeleri imece usulü alındı; vatandaşlar inşaatta bizzat kendileri çalıştı. Aylar süren çalışmaların ardından; altı çeşme, üstü mescit olarak tasarlanan ibadethanenin yapımı tamamlandı; 12 Ocak 2012'de hizmete açıldı.

20 KİŞİ NAMAZ KILABİLİYOR

Oval yapısıyla dikkat çeken mescitte aynı anda 20 kişi namaz kılabiliyor. 'Çeşmeli Mescit'te kimi susuzluğunu gideriyor, kimi ibadetini yerine getiriyor. AKŞAM'a konuşan Örcün Mahallesi Muhtarı Osman Akkuş (42), şöyle dedi: "Mahalle nüfusu 480 ama yoldan her gün bin 500 araç geçiyor. Her araçta 2 kişi olsa ortalama 3 bin yapar. Çeşmeden akan su da kaynak suyu. Oldukça lezzetli ve kaliteli. Hem mahalle sakinleri, hem de misafirlerimiz bu yapıdan oldukça memnun."

HÂLÂ ELEKTRİK BEKLİYORUZ

10 yıldır hizmet veren binaya resmi statüsü olmadığı için elektrik bağlanamadı. Muhtar Akkuş, "Bu konudaki tüm girişimlerimiz sonuçsuz kaldı" dedi.