Alt sokakta çıkışını beklediler

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasındaki saldırıda hedefin Yeniay olduğu ve son anda kurtulduğu ortaya çıktı.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın bir dernekte gerçekleştirdiği 'Mardinliler Buluşması' programı sırasında uzun namlulu silah ve tabanca kullanılarak saldırı gerçekleştirilmiş, olayda Ebru Güneş isimli kadın ağır yaralanmıştı. Saldırının ardından gözaltına alınan 4'ü 18 yaşın altındaki 26 şüpheli adliyeye sevk edildi. Suça sürüklenen 3 çocuk şüpheli tutuklandı. Saldırının gerçekleştirildiği araçta 5 kişinin olduğu tespit edildi.

SUÇ ÖRGÜTÜ PLANLAMIŞ

Diğer 22 şüpheliden 13'ü de tutuklanması talebiyle, 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılması istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Diğer 5 şüphelinin ise savcılıktan serbest bırakıldığı öğrenildi. Saldırıla ilgili ortaya çıkan yeni görüntülerde araçla gelen saldırganların Yeniay'ın bulunduğu bölgeyi hedef aldığı görülüyor. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan edinilen bilgiye göre, saldırıda bir terör bağlantısının olmadığı ancak olayı birçok adli olaya karışmış bir suç örgütünün Yeniay'a karşı bir suikast girişimi olarak gerçekleştirdiği öğrenildi.

'HUSUMETLİMİZ ORADAYDI'

Saldırganların olay günü, Yeniay'ın çıkış saatini beklediği ancak Yeniay'dan önce çıkan polislerin uzun namlulu silahlarla hedef alındığı belirlendi. Şüphelilerin saldırıyı Yeniay'a yönelik değil bir husumetlilerine yönelik gerçekleştirdiklerini iddia ettikleri ancak husumetli oldukları kişinin olay yerinden 1 saat önce ayrıldığı ve o sırada sokakta bulunmadığı tespit edildi.

20 SANİYEYLE KURTULDU

CNN TÜRK'ün haberine göre Aziz Yeniay, Mardinlilerle toplantı için bir aradaydı. Toplantı sonrası binadan çıkmak üzereyken bir vatandaş kendisine soru yöneltince Yeniay, cevaplamak için durdu. Bu sırada araçla sokağa gelen saldırganlar, Yeniay'ın bulunduğu binaya eteş açtı. Yeniay kurşunların hedefi olmaktan 20 saniyelik gecikme ile kurtuldu.