Almanya'da korkunç saldırının faili belli oldu: Saldırganın kimliği ortaya çıktı!

Son dakika haberine göre; Almanya'nın Hessen eyaletindeki Hanau kentindeki iki ayrı kafeye gerçekleştirilen silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 11'e çıktı. Saldırgan ve annesi ise evlerinde ölü bulundu. Hedef alınan kafelerden birinin Türklere ait olduğu ve hayatını kaybeden 5 kişinin Türk kökenli olduğu iddia ediliyor. Almanya'da gerçekleştirilen ırkçı saldırıyla ilgili Türkiye'den Alman Bild gazetesi, Hanau'daki silahlı saldırıyı yapan kişinin aşırı sağcı Tobias R. olduğunu ve failin saldırıyla ilgili ırkçı ifadelerin bulunduğu mektup ve video bıraktığını yazdı. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya'daki aşırı sağcı terör saldırısında 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini söyledi.

Almanya'da yerel saat ile 22.00 sıralarında Hanau kasabasında iki ayrı kafe, otomobille gelen bir grup tarafından silahlı saldırı düzenlendi. İlk saldırıyı Hanau merkezindeki kafeye gerçekleştiren saldırganlar ardından, Kesselstadt semtinde başka bir kafeyi taradı.

5 TÜRK HAYATINI KAYBETTİ

AA'dan geçen son dakika haberine göre; Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya'daki aşırı sağcı terör saldırısında 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini söyledi

SALDIRGAN VE ANNESİ EVLERİNDE ÖLÜ BULUNDU

Polis, fail olduğu düşünülen kişinin evini bastı ve kapıyı patlatarak eve girdi. Evde saldırgan ve annesinin ölü olarak bulunduğu açıklandı.

Fail olduğu düşünülen kişinin Alman olduğu, avlanma belgesinin bulunduğu ve arabasında çok sayıda mühimmat sakladığı kaydedildi.

KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Alman gazetesi Bild, saldırganın aşırı sağcı eğilimli olduğunu yazdı. Ayrıca gazetenin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Tobias R. adlı fail, saldırıyla ilgili ırkçı ifadelerin bulunduğu mektup ve video bıraktı.

İŞTE O SALDIRGAN

HÜKÜMET SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, saldırıyı "Korkunç bir suç" olarak nitelendirdi, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

TÜRKİYE'DEN PEŞ PEŞE TEPKİLER

24 TV Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İlk bulgular ırkçı bir saldırı olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Almanya'da gerçekleşen ve yabancı düşmanı olduğu anlaşılan ırkçı saldırıyı aydınlatmak için Alman makamlarının azami çaba göstermesini bekliyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Almanya'daki ırkçı katliama ilişkinn yaptığı açıklamada "Avrupa ülkeleri kendi içlerinde bunu (ırkçılığı) durduramazsa bu çok tehlikeli yerlere gider." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Almanya'da yaşanan vahşi saldırı hakkında, "Almanya'nın #Hanau kentinde gerçekleştirilen ırkçı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz" dedi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: "Almanya'da ırkçı yapılanmaların ve eylemlerin geliştiğini endişeyle takip ediyoruz.Almanya'nın ırkçı, Nazi kökenli terör eylemlerine karşı gerekli tedbirleri alması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

AMERİKALILARA DA SESLENMİŞ: SAVAŞIN

Saldırgan evinde çekip Youtube yüklediği videosunda "ABD'nin yer altında askeri üsleri var ve burada çocuklara işkence yapılıyor ve öldürülüyor. Burada şeytanlara tapılıyor. Amerikan vatandaşları uyanmalı ve bunlarla savaşmalı." diyor.

"SESLER DUYUYORUM, İZLENİYORUM"

Videoyu değerlendiren Alman basını ve uzmanlar, saldırganın videoda çok sakince ve düzgün konuştuğunu aktarırken, İngilizcesinin akıcı olduğu belirtildi. Videoda farklı komplo teorilerinden bahseden Tobias R.'ın, sesler duyduğu ve bebeklikten itibaren izlendiğini söylediği belirtiliyor.

ALMANYA CUMHURBAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier: Irkçı nefret tehdidi altındaki tüm insanların yanındayım. Onlar yalnız değiller

MERKEL: IRKÇILIK BİR ZEHİRDİR

Almanya Başbakanı Angela Merkel: Irkçılık bir zehirdir, nefret de zehirdir. Bu zehir toplumumuzda vardır. Bu korkunç cinayetlerin tüm arka planlarının aydınlatılması için her türlü çaba sarf edilecek"