Almanya darbecisine acımadı... Meclis'e baskın engellendi

15 Temmuz hain darbe girişimine katılan FETÖ'cülere kucak açan Almanya, terör örgütü üyelerine, darbe hazırlığı yaparken operasyon düzenledi.

Alman polisi "İmparatorluk Vatandaşları" adlı aşırı sağcı örgüte karşı geniş çaplı operasyon yaptı. 25 kişi gözaltına alınırken örgütün Alman Meclisi'nde darbe planladığı iddia edildi.

Almanya'da 3 bin polisin katıldığı geniş çaplı bir operasyonda "İmparatorluk Vatandaşları" 'Reichsbürger' adlı ırkçı bir örgüte mensup 25 kişi gözaltına alındı. Örgütün Almanya Meclisi'nde darbe yapmayı planladığı iddia edildi. Sabah saat 06.00'da 'Soko Schatten' kod adıyla eşzamanlı yapılan baskınlarda ağır silahlı ve özel donanımlı harekat timleri görev aldı.

137 MEKAN BASILDI

Toplam 52 şüpheliye ait 137 mekânda aramalar yapıldı. Baskınlarda ilk etapta 25 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Berlin'in gözde mekânlarından olan ve villaların bulunduğu Wannsee beldesinde bir eve de baskın düzenledi. Thüringen eyaletine bağlı Bad Lobenstein'daki Waidmannsheil av kulübesi de baskın düzenlenen mekânlar arasında. Polis, Baden-Württemberg eyaletinde yaklaşık 30 mülke ve Saksonya eyaletindeki Erz Dağları'nda bir otomobil tamirhanesine ve bir marangoz atölyesine baskın gerçekleştirdi. Uluslarası destek alınarak Avusturya'nın Kitzbühel bölgesinde ve İtalya'da da aramalar yapıldı.

21 BİN ÜYESİ OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

'Reichsbürger' (İmparatorluk Vatandaşları) diye anılan aşısı sağcı grup, Federal Almanya Cumhuriyeti'ni ve onun devlet yapısını tanımayan kişilerden oluşuyor. Örgüt, 1871-1945 yılları arasındaki Alman İmparatorluğu'nun varlığını sürdüreceğini iddia ediyor. Vergi ödemeyi reddediyorlar ve mahkemelerini tanımıyorlar. Örgütün 21 bin üye veya takipçisi olduğu tahmin ediliyor.

DARBECİ LİDERLERDEN BİRİ RUS VATANDAŞI

Rusya vatandaşı Vitalia B., Alman vatandaşı Alexander Q. ve Frank R. şüpheli olarak tutuklandı. Grubun bu iki ismin çevresinde bir araya geldiği kaydedildi. Oluşturulan birliğin diğer üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor: Maximilian E., Michael F., Paul G., Norbert G., Markus H., Frank H., Matthias H., Ruth L., Andreas M., Thomas M., Harald P., René R., Melanie R., Ralf S., Wolfram S., Thomas T., Marco v. H., Rudiger v. P., eski AfD Belediye Meclis Üyesi Christian W. ve Peter W.

PRENSLİKLER KURACAKLARDI

Başsavcılık, şüphelilerin, kendi devlet biçimini getirmeyi hedefleyen bir terör örgütü mensupları olduğunu, şüphelilerin yapacakları eylemlerle insanların ölümünü göze aldıklarını kaydetti. Yeni kurulacak hükümetin ise monarşik ilkelere göre hareket etmesinin ve bir 'prenslik' olarak farklı bakanlıklara bölünmesinin planlandığı iddia edildi.