Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier: Deprem bölgesinin inşası takdire şayan

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türk-Alman ilişkilerinin ‘vazgeçilmez' olduğunu belirterek, afet bölgesindeki çalışmalardan etkilendiğini söyledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, üç günlük Türkiye ziyaretini uçakta Türk gazetecilere değerlendirdi. Türkiye ziyaretinin her dakikasının kıymetli olduğunu kaydeden Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier, "Türkiye-Almanya olarak birbirimiz için vazgeçilmeziz, birbirimize ihtiyacımız var. Ortadoğu'daki çatışmalar konusunda farklı bakış açılarımız bulunsa da Türkiye ile kalıcı barışın iki devletli çözümle mümkün olacağı konusunda hemfikiriz" dedi.

Gaziantep'te 23 Nisan kutlamasına katıldığını ve Nurdağı'nda depremzedeleri ziyaret ettiğini kaydeden Steinmeier, buradaki temaslarının kendisini etkilediğini belirtti

ANKARA'YA DESTEK

Steinmeier, "Depremden bir yıl sonra bölgeyi ziyaret etmek, benim için de anlamlıydı. Hayatta kalan insanlar için çok hızlı bir şekilde barınma yerleri hazırlanmasını ve çocukların okullara gidebilmesinin sağlanmasını görmek sevindirici. Bölgenin yeniden inşası takdire şayan. Almanya olarak depremzedeleri unutmayacağız ve desteklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.