Alman TV'si yorumladı: Kılıçdaroğlu hırslı ama popülaritesi yok

Türkiye'de düzenlenecek seçimleri mercek altına alan Alman ZDF televizyonu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmak istediğini yazdı.

Türkiye'de düzenlenecek seçimleri mercek altına alan Alman ZDF televizyonu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmak istediğini yazdı. Diğer taraftan CHP Genel Başkanı'nın, halk arasında popüler olmadığına vurgu yapıldı. Hem kulislere yansıyan bilgiler hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemde verdiği mesajlar, ibrenin Kılıçdaroğlu'ndan yana olduğunu gösteriyor. Süreci yakından takip eden Batı medyasında ise seçimlerle ilgili sık sık analizlere yer veriliyor. Onlardan birine, Almanya merkezli ZDF kanalı imza attı. Haberde şu ifadelere yer verildi: "Altılı masa, seçim programını açıkladı, şimdi ise ortak cumhurbaşkanı adayının kim olması gerektiğine bir an önce karar vermek istiyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun hırsları var ama halk arasında pek popüler değil."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, geçtiğimiz günlerde Halk TV'deki programda, altı partinin ortak adayı olması halinde seçimi kazanıp kazanamayacağı sorulmuştu. Kılıçdaroğlu bu soruya, masanın ortak adayı olarak ilan edilmesi durumunda "kazanabileceğini, anketlerin de bunu gösterdiği" cevabını vermişti.