Alman diplomatlara misilleme! 4 diplomat uçağını kaçırdı

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın Almanya'da havalimanında alıkonmasına karşılık İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurtdışına çıkacak Alman diplomatlara misilleme. Pasaport kontrolünde didik didik incelenen 4 Alman diplomat uçağını kaçırdı

1

SÜLEYMAN ŞEN-HABER MERKEZİ

NEYE UĞRADIKLARINI ŞAŞIRDILAR

Önceki akşamdan itibaren başlayan uygulamaya göre yurtdışına çıkmak üzere Atatürk Havalimanı’na gelen Alman diplomat ve konsoloslar pasaport kontrolünde detaylı incelemeye tabi tutuluyor. Bilet ve bagaj işlemlerini yaptırdıktan sonra yurtdışına çıkmak üzere pasaport kontrolüne gelen Alman diplomatlar burada geniş bir inceleme ve araştırmaya tabi tutuluyor. Yaklaşık 1 ile 1 saat 10 dakika bekletilen diplomatların, uçakların kalkışına yaklaşık 15 dakika kala geçişlerine izin veriliyor. Önceki akşam başlayan uygulamada şu ana kadar dört diplomatik pasaport sahibi Alman’ın uçaklarını kaçırdıkları öğrenildi. AKŞAM’ın edindiği bilgiye göre tam pasaport kontrolünden geçecekleri sırada polis tarafından detaylı sorgulamaya tabi tutulan Alman diplomatların bunun şaşkınlığıyla hemen telefonlara sarılarak sağ solu aradıkları ve neler olup bittiğini sordukları öğrenildi. Uygulamanın şu ana kadar sadece Atatürk Havalimanı dış hatlar terminali gidiş katındaki diplomatik geçiş noktalarında yapıldığı öğrenildi. 

CUMHURBAŞKANI ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın Almanya'da havalimanında alıkonulmasına sert tepki göstermiş, "Teröristi alıyorsun ülkende misafir ediyorsun, ağırlıyorsun ama bu ülkenin TBMM Başkan Yardımcısını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor diktatör. Sen benim Meclis Başkan Yardımcıma, bir bayan milletvekiline bu tür bir yanlışı yaparsan, senin polisin vesairen bunu yaparsa, benim buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bir defa, bütün oradaki personelin kimse, neyse bunlara gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele eder, etmek durumundadır. 50 dereden 50 türlü su getirirler bilirim. İşte teröristler cirit atıyor, hepsi orada. Avrupa ülkelerinde dolaşıyorlar. İsimlerini gönderiyoruz vesaire, yok, halen dolaşıyorlar orada. Hani bu terör örgütüydü? Bu terör örgütünün mensuplarını niye ülkenizde dolaştırıyorsunuz, bunlara buralarda niye bu kadar para toplatıyorsunuz?" demişti.