Allahsızlar!

Terör örgütünden kurtarılan Maskah Köyü'nde PYD/PKK/YPG’li alçaklar, yaşları 80 ila 90 arasında değişen 4 köylüyü birbirine bağlayıp etrafını mayınla tuzakladı. Yaşlıları Mehmetçik kurtardı!

1

İŞTE TERÖR ÖRGÜTÜNÜN AFRİN’DE SİVİLLERİ CANLI KALKAN YAPTIĞININ BİR KANITI DAHA!

Afrin’in şehrin kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Maskah Köyü'nün teröristlerden temizlenmesi amacıyla operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında, YPG/PKK’lı teröristlerce köyde, kapısı el bombasıyla tuzaklanan depoda, elleri bağlanarak çevresine mayın ve el yapımı patlayıcı yerleştirilen 80-90 yaşlarında 4 yaşlı belirlendi. Bunun üzerine, mayın ve el yapımı patlayıcı düzenekleri, Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timi (METİ) tarafından etkisiz hale getirildi. Siviller, daha sonra emniyetli şekilde bölgeden çıkarılarak hudut karakoluna sevk edildi.

KÖYDE 12 BOMBA DÜZENEĞİ 

Köyde toplam 12 bomba düzeneği daha bulunarak kontrollü imha edildi. Olayın fotoğrafları, terör örgütünün sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını ve yardıma gelecek TSK unsurlarına da bu yöntemle zayiat verdirmek istediğini gözler önüne serdi. TSK ve ÖSO unsurlarınca dün Maskah Köyü YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtarılmıştı. 

HEM EYP HEM BOMBA

Alçaklar, kapısına el bombasıyla tuzaklanan depoda 4 köylüyü bağlayarak yanlarına mayın ve el yapımı patlayıcı yerleştirdi.

Rabbim Türk askerini korusun!

- Şükrü Osman (90): Elimizi bağladıktan sonra etrafımıza patlayıcılar yerleştirdiler. Akşama doğru Türk askeri geldi ve bizi kurtardı. 

- Nazlı Osman (75): Hepimizi eve kapatıp gittiler, çok korktuk. Türk askeri geldi, bizi kurtardı. Sonra askerlerden biri başını dizime koydu. Onu oğlum gibi sevdim. Saçlarını okşadım. Allah hepsinden razı olsun. 

- Hasan Müslim (65): Askerler bizi kurtardı. Muayene ettiler, yemek verdiler. Sonra bizi bu köye getirdiler. Burada güvendeyiz. Ömrümüz olduğunca yaşayacağız. Allah Türk ordusundan razı olsun. 

- Hüseyin Şeh Bekir (64): Terör örgütü YPG/PKK elimizde avucumuzda ne varsa her şeyi aldı. 

Mehmetçik kurtardığı köylüleri güvenli bir yere götürerek sağlık kontrolünden geçirdi, gıda yardımı yaptı.