Alkış FETÖ ve HDP'den, 'Gezi'ye selam CHP'den

İmamoğlu’nun mazbatayı almasının ardından, Kaftancıoğlu ‘Gezi’ göndermesi yaptı, başta Emre Uslu olmak üzere birçok FETÖ’cü ve HDP’li alkış tuttu. Avrupa kanadından ilk tebrik ise Türkiye karşıtı Piri’den geldi. 

1

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını alıp görevi devralmasının ardından, Türkiye’de kaos yaratan Gezi kalkışmasının aktörlerine selam yolladı. Kendisi de o dönem eylemlerde başrolde olan Kaftancıoğlu, Twitter’dan “Gezi Parkı'na da bahar gelmeye başlamış. Gezi’nin güzel gözlü çocuklarına selam olsun” mesajını paylaştı. 

FİRARİLER SAHNEYE ÇIKTI 

Yurtdışında firarda bulunan FETÖ’cüler de sevininler arasındaydı. Emre Uslu, Önder Aytaç, Hakan Şükür gibi isimler Twitter’dan İmamoğlu’nun başkanlık koltuğuna oturmasını kendi zaferleri gibi kutladı. Hakan Şükür, “İmamoğlu’nun süreç boyunca yaptığı sabırlı ve birleştirici konuşmalarından dolayı tebrik ediyor, zor görevinde başarılar diliyorum” mesajı paylaştı. 

Emre Uslu ise “Hakikat şu: İmamoğlu önce demokratik yollardan kazandı. Hakkını vermeyince sonra yeniden bu sefer kanırta kanırta kazandı” yazdı.  

HDP: KARDEŞ BELEDİYE

İmamoğlu’nu tebrik edenlerden biri de CHP'nin her fırsatta inkar etmesine rağmen gizli ittifak yaptığı ortağı HDP’den geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na üstün başarılar dilerim. İstanbul’a kardeş belediye olarak en iyi Kars Belediyesi yakışır. Biz de Kars’ı ilk defa aldık..!" mesajını yolladı. 

İLK TEBRİK KATİ PİRİ'DEN

Avrupa’dan ilk tebrik mesajı da AP Türkiye Raportörü Kati Piri’den geldi. Türkiye düşmanlığıyla tanınan Piri, Twitter’dan İmamoğlu’nu etiketleyerek “Tebrikler sayın başkan” yazdı.

ABD İSTANBUL KONSOLOSLUĞU 

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu, mazbatasını alarak göreve başlayan İmamoğlu’na tebrik mesajı gönderdi: “Mazbatasını alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.”