Aliler ölmesin diye pedal çeviriyor

3800 km pedal çevirecek! ‘Ali Utkular ölmesin' diye yollara düştü.

SONER KAN

Adana'da 2013'te 6 yaşındaki Ali Utku Yücel, buz pistinde düşüp başını çarptı. Baba Kemal Yücel'in hastaneye götürdüğü çocuğun beyninde tümör tespit edildi. Bir ayda yaşamını yitiren küçük Ali Utku'nun kalbi 2 yaşındaki Melek Özcan'a nakledildi. Ancak minik Melek de hayatını kaybedince 2. kez yıkılan Kemal Yücel 'Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği'ni kurdu, 7 yılda 200'den fazla lösemili çocuğa uygun donör buldu.

HEDEF 40 BİN KÖK HÜCRE

2019'da bisiketiyle 3 bin 500 km yol kat edip 20 il gezerek haritada 'kalp' rotası oluşturan Kemal Yücel, 3 bin kişinin kök hücre bağışı yapmasına sağladı, 14 hastayı daha hayata bağladı. Pandemiyle birlikte kök hücre, kan ve organ bağışında ciddi düşüşler yaşanınca yeniden harekete geçti.

Bisikletiyle Adana'dan Çanakkale'ye uzanan 3 bin 800 kilometrelik 'Umut' yolculuğuna çıkan Kemal Yücel, AKŞAM'a konuştu: "Uygun ilik bulunamadığı için onlarca çocuğu kaybettik. Yüzlercesi daha kök hücre bekliyor. Hedefim; 40 bin kök hücre bağışçısına ulaşmak. Anne-babalar, kara toprak yerine evlatlarının saçlarını okşasın. Bu yıl ki rotam, orman yangınlarının olduğu bölgeden geçiyor. Oradaki vatandaşlarımıza yanık kremi; bebekler için de bez ve mama götüreceğim."