HABER MERKEZİ
Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, orman yangınlarındaki son duruma ilişkin bilgi verdi.
Ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen orman yangınlarına yoğun müdahalelerde bulunulduğunu belirten Yumaklı, "Çanakkale Ezine, Edirne Enez, Hatay Yayladağı, Manisa Şehzadeler yangınları tamamen kontrol altına alındı. Bolu Mudurnu, Kahramanmaraş Göksun, Çanakkale Ayvacık, İzmir Dikili yangınları büyük ölçüde kontrol altına alındı." ifadelerini kullandı.
Yumaklı, soğutma çalışmalarının sürdüğüne işaret ederek, devam eden Manisa Soma yangınının enerjisinin düşürüldüğünü, Çanakkale Merkez'de ise hava ve kara araçlarıyla beraber mücadelenin sürdüğünü kaydetti.
3 NOKTADA DAHA YANGINLAR KONTROL ATLINDA
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bolu Mudurnu, Çanakkale Ayvacık ve İzmir Dikili'deki orman yangınlarının tamamen kontrol altına alındığını bildirdi.
Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, orman yangınlarındaki son duruma ilişkin bilgi verdi.
Ülke genelinde devam eden yangınlara yönelik mücadelenin aralıksız sürdüğüne işaret eden Yumaklı, şunları kaydetti:
"Bolu Mudurnu, Çanakkale Ayvacık ve İzmir Dikili yangınları tamamen kontrol altına alındı. Çanakkale Merkez, Dardanos yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız sürüyor."
Bakan Yumaklı, Manisa Soma ve İzmir Karaburun yangınlarının ise enerjisinin düşürüldüğünü, yangını tamamen kontrol altına almak için mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini kaydetti.