Alçaklığı dünya okuyacak

TBMM'nin ''Darbe Raporu'' sınırları aşıyor. Tüm ülkelerin parlamentolarına gönderilecek olan rapor ABD Federal Mahkemesi'ne de ulaştırılacak.

Yelda GÖKDAĞ

Binlerce sayfalık resmi evrakın incelenmesi ve yüze yakın ismin dinlenmesiyle, 8 aylık çalışma sonucu ortaya çıkan TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Raporu, Türkiye sınırlarını aşıyor. 

Tehdide karşı uyarılacaklar

Rapor TBMM Başkanlığı tarafından İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça olmak üzere 4 ayrı dile çevrilerek, ABKonseyi, AP, Avrupa Adalet Divanı ile tüm ülkelerin parlamento ve hükümetlerine gönderilecek. Böylece hükümetler, 150'dan fazla ülkede okul, kurs, medya ve STK maskesi altında örgütlenen FETÖ tehdidine karşı uyarılacak. Raporun bir örneği de, FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin nihai kararı verecek olan ABD Federal Mahkemesi'ne ulaştırılacak. 

Hala FETÖ’yü yönetiyor

Rapora, teröristbaşı Gülen'in FETÖ'yü Pensilvanya'dan yönetmeye devam ettiğini ortaya koyan yeni bilgi ve belgeler de eklenecek. FETÖ'cü hainlere yataklık yapan ülkelere, "teröristlere kucak açmaktan vazgeçin" mesajı verilecek. 

CHP’nin eki rapora girmez

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, AKŞAM'a yaptığı açıklamada şöyle konuştu: FETÖ'nün gerçek yüzünü ortaya koyan bu çalışmayı tüm ülkelerle paylaşarak, nasıl bir tehditle karşı karşıya kaldıkları konusunda uyarmak istiyoruz. “CHP’nin 71 sayfalık eki için 'muhalefet şerhi' bile demek istemiyorum. Böyle bir ekin darbe raporuna girmesi, TBMM İçtüzük hükümlerine uygun değil.