Alçakların drone’larına askerlerden geçit yok!

Zeytin Dalı Harekatı’nda teröristlerin sızma girişimleri TSK ve ÖSO tarafından bertaraf ediliyor! Örgütlerin bilgi toplamak için uçurduğu drone’lar dün düşürüldü.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları, teröristlerden arındırılan bölgeleri, hava ve karadan aralıksız gözetim altında tutuyor. PYD/PKK ve DEAŞ’lı teröristlerin gözetleme ve sızma girişimlerine karşı koyan TSK unsurları, örgüt mensuplarınca drone aracılığıyla havadan bilgi toplanmasını da engelliyor.

ÖZEL BİRLİKLER İNDİRDİ!

Bu kapsamda, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi karşısındaki Afrin’in batı bölgesinde yürütülen arama tarama faaliyetlerinde terör örgütlerince kullanılan bir drone tespit edildi. Özel birliklerce vurularak düşürülen drone incelemeye alındı. Öte yandan, teröristlerden arındırılan bölgelerde çok sayıda çeşitli silah, mühimmat, araç ve gereç ele geçirildi.  

Tünele kule kalkanı!

Afrin’in batısındaki Racu beldesine bağlı Şedya Köyü çevresinde terör örgütü PYD/PKK’nın yeni tünellerine rastlandı. Beton gözetleme kuleleriyle korunganlı mevzilerden giriş yapılan ve birçok tünelin birbirine bağlandığı tünel sistemi, ÖSO tarafından temizlendi. Yeraltındaki tünel sistemi 2 metre yükseklik ve genişliğe sahip. Neredeyse tamamı betonarme olarak inşa edilen tünel, gözetleme kuleleri ve güçlendirilmiş mevzileri de birbirine bağlıyor. Tünellerin, hava saldırılarına ve topçu atışlarına karşı kullandığı belirlendi.