Alçakça katledilen kadınların anneleri AKŞAM'a konuştu! 'Her bayram acımız büyüyor'

Vahşice öldürülen genç kızların yüreği yanık anneleri, her cinayette akıllarına evlatlarının geldiğini söylüyor: “Bayramlarda acımız da bir kat artıyor.”

HİLAL YILDIRIM

Muğla’da kaybolduktan 5 gün sonra sevgilisi tarafından vahşice katledildiği ortaya çıkan üniversiteli Pınar Gültekin’in ölümü toplumda infial yarattı. Aynı kentte 26 Mayıs’ta da Zeynep Şenpınar, boksör sevgilisi tarafından 37 kez bıçaklanarak öldürülmüştü. Üniversiteden yeni mezun olan kızının memleketi Kahramanmaraş’ta öğretmenlik yapma hayali kurduğunu söyleyen anne Avruz Şenpınar, sitem etti: “Zeynep’im öğretmen olmuştu. Pınar’ın annesiyle buluşup acısını paylaşmak istiyorum. Ne sabrı var bu acının ne tesellisi. Bize artık bayram yok. Erkek şiddeti bitsin, bayramlar annelere zehir olmasın.” 

Avruz Şenpınar kızının kabrinde gözyaşlarını tutamadı.

ARTIK ANNELER ÇOCUKLARINA AĞLAMASIN

Ordu’da 7 ay önce evinin önünde firari mahkum Özgür Arduç tarafından katledilen Ceren Özdemir’in (20) annesi Güfer Özdemir, acısını şöyle dile getirdi: “Ceren’i kaybettiğim gün ben de öldüm. Bir evlat daha toprağa verilmeden artık birşey yapılsın. Bizi bu acılarla yaşamaya mahkum edenlere lanet olsun. Artık anneler kızlarına ağlamasın.” 

Ceren’den geriye annesi Güfer Özdemir’le çektirdiği fotoğlaflar kaldı.

20 YILDIR BAYRAM BANA ZEHİR

İstanbul’da 20 yıl önce öldürülen Çağla Tuğaltay’ın (15) annesi Gülnur Tuğaltay, “Boğazıma kadar öfke doluyum. Evlatlarımızı bizlerden koparanlara lanet olsun. Pınar’ın annesini ancak biz anlarız. Artık ona da tüm bayramlar zehir oldu” dedi.

ACIMIZI KİM DİNDİRECEK!

İstanbul’da 2001’de 12 yaşındayken öldürülen Hande Çinkitaş’ın failinin bulunamamasına isyan eden anne Handan Çinkitaş, “Evladımı bayramda toprağa verdim, bir daha bayram yapmadım. İçimizdeki bu acıyı kim dindirecek.”

CANİNİN ‘İYİ HAL İNDİRİMİ’ KALDIRILDI

Bursa’da iki yıl önce ayrılmak isteyen sevgilisi Şengül Vatansever’i otomobilde üzerine benzin döküp ateşe vererek ölümüne neden olan Ümit Varol, ‘iyi hal’ indirimi uygulanarak müebbet hapse çarptırıldı. Bölge 1. Ceza Dairesi, ‘iyi hal’ kararını bozup ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

BİR AYDA 36 KADIN CİNAYETİ 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun raporuna göre; Temmuz ayında 36 kadın cinayeti işlendi, 11 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. 18’inin neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 5’i ekonomik bahaneyle, 13’ü de boşanmak istedi ya da barışmayı reddettiği için öldürüldü.