Alçak ittifak belgelendi! 7 YPG'li terörist ABD üssünde öldürüldü

Suriye'de ABD üssüne kamikaze drone ile yapılan saldırıda ABD-PKK ittifakı bir kez daha ortaya çıktı. İran destekli grupların üstlendiği saldırıda, Amerikan üssünde bulunan 7 YPG'li teröristin öldürüldüğü belirlendi.

ABD ve İran yanlısı milislerin Ortadoğu'daki restleşmesi sürerken, Suriye'de ABD üssüne kamikaze drone ile yapılan saldırıda Amerika ile PKK'lı teröristlerin kurduğu alçak ittifak gözler önüne serildi. ABD, 28 Ocak'ta Suriye-Ürdün sınırındaki üssüne yapılan saldırıda kaybettiği 3 askerinin ardından misilleme yaparak, 3 Şubat tarihinde Suriye ve Irak'ta İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ile bağlı milis gruplara ait 85 hedefi bombalamıştı. Suriye'de Fırat Nehri'nin batı yakasındaki İran destekli gruplar, bu kez de Suriye'nin Deyrizor ilinde ABD askerlerinin konuşlandığı Ömer Petrol Sahası Üssü'ne saldırdı.

TERÖRİSTLER ABD ÜSSÜNDE

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor bölgesinde yer alan bir Amerikan üssüne İran yanlısı milislerin kamikaze drone ile saldırdığını duyurdu. Saldırıda birçok ABD askerinin yaralandığını bildiren SOHR, ilerleyen dakikalarda yeni bir açıklama daha yaptı. Yapılan açıklamaya göre, kamikaze silahlı insansız hava aracıyla hedef alınan Amerikan üssünde 7 PKK/YPG'li terörist öldü. SOHR, ayrıca üsteki 18 YPG'li teröristin de yaralandığını aktardı.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

İran yanlısı İslami Direniş örgütü, El Ömer petrol sahasını hedef alan saldırıyı üstlendi. SOHR'un açıklamasını uluslararası haber ajansı Agence France-Presse (AFP), dünyaya 'son dakika' koduyla geçti. Söz konusu yeni misillemeye dair Washington'dan bir açıklama yapılmadı. İran ve Irak güçleri, ABD askerlerinin bölgeden çekilmesini istiyor. İran yanlısı milisler, 7 Ekim'den bu yana Amerikan üslerine 170'den fazla saldırı düzenledi. ABD'nin Irak'ta 2 bin 500, Suriye'de ise yaklaşık 900 askerinin bulunduğu tahmin ediliyor.