Alarko Carrier'den ekonomiye tam güven

İklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren Alarko Carrier, Carrier ile Türkiye'deki ortaklığının 25'inci yılı dolayısıyla, önceki gün İstanbul'da bir basın toplantısı düzenledi.

Akşam- Arzu Kurum

İklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren Alarko Carrier, Carrier ile Türkiye'deki ortaklığının 25'inci yılı dolayısıyla, önceki gün İstanbul'da bir basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Alarko Carrier Genel Müdürü Cem Akan, sektörün en önemli aktörlerinden biri haline gelmiş olmalarından dolayı gurur duyduklarını belirtti. Akan, "Bugün Türkiye'nin halka açık tek iklimlendirme şirketi olarak faaliyet gösteriyoruz. Hem bireysel hem merkezi iklimlendirme ve su basınçlandırma ürünlerinde, 7 kıtada 73 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatta 2027 hedefimiz 35 milyon dolar" dedi. Şu anda yüksek enflasyonun geri geldiği bir dönemden geçildiğini söyleyen Akan, "Maliyetlerimiz artıyor. Bunun bir kısmını tüketiciye yansıtabiliyoruz. Çeşitli dönemlerde ihracat pazarlarındaki gücümüz dalgalanıyor ama tabii bunların hepsi geçici dalgalanmalar. Türkiye ekonomisi gerçekten çok kuvvetli bir ekonomi ve potansiyeli de çok yüksek. Dolayısıyla gelecek sene sonuna doğru normalleşmeyi bekliyoruz" diye konuştu. Alarko Carrier, Eskişehir'de kurduğu 12 milyon dolarlık fabrikayı aralık ayı ortasında faaliyete geçirecek.

TÜRKİYE STRATEJİK BİR ÜLKE

Alarko Carrier'ın 25'inci yıldönümünü kutlamaktan onur duyduklarını belirten Carrier Avrupa Başkan Yardımcısı Didier Genois, şunları söyledi: "Türkiye şu anda dünyada 19'uncu büyük ekonomi. 85 milyon nüfusu, gelişen ekonomisi ve Avrupa ile Asya arasında stratejik bir konumuyla Türkiye, zaman içinde Carrier için stratejik bir pazar haline geldi. İklimlendirme pazarının yaklaşık 2 milyar dolar büyüklüğünde olduğu göz önüne alındığında, Alarko Carrier olarak bu sektörde önemli bir rol oynuyoruz."