Akvaryum'da 19.00'da çıkın gerginliği

Akvaryum Koyu'nda yaşanan kapı ve giriş ücreti krizinin ardından tatilcileri bu kez saat sınırlaması kızdırdı. Saat 19.00'da koydan çıkarılmak istenen tatilciler, çağırdıkları jandarmanın, ‘Şahıs arazisi olduğu için kapatma hakkı var' demesi üzerine sinirlendi.

Akşam Gazetesi

Çanakkale'nin turizm merkezi Bozcaada'da 2015 yılında, Akvaryum Koyu'na giden tek yol, koyun gerisindeki arazinin sahibi tarafından demir kapı konularak kapatılmıştı. 2018'de yaşanan ikinci kapı krizinin ardından geçen sürede 1 ay önce de giriş ücreti krizi patlak verdi. Arazi sahibi Naci Erdoğan, tatilcilerden 150 TL ücret almaya başlayınca kaymakamlık ve belediyeye şikayet edildi. Ücret tahsili belediye tarafından faaliyetin izinsiz olduğu nedeniyle durduruldu. Mülk sahibi bu kez de demir kapı ile koya giriş-çıkış saati koymasıyla kriz yarattı. Akvaryum Koyu'na girişler sabah 10.00'da, çıkışlar 19.00'da yapılıyor. Önceki gün saat 19.00'da koydan çıkarılmak istenen tatilciler jandarmayı çağırdı. Koya gelen ekipler tatilcilere, 'Şahıs arazisi olduğu için kapatma hakkı var' uyarısında bulundu. Tatilciler ise, duruma 'Saat 21.00'a kadar buradayım çıkmıyorum' diyerek tepki gösterdi.

'PLAJLAR VE DENİZ BİZİM'

Tatilciler, "İçeriye alınıyoruz sonra belli bir saat sonra araçlarımızı buradan almamız gerekiyor. 'Denize girmeye devam edebilirsiniz ama kapıyı kapatacağız. Araçlarınızı yoksa içeri de kalıyor' diyorlar. Böyle bir tehditten sonra da insanlar koyu terk ediyor. Biz biliyoruz ki, bu plajlar, deniz bizim. Bunu yapmaya nereden hak buluyorlar?" dedi.

Akvaryum Koyu'nda yaşanan saat krizinin ardından tatilciler jandarma çağırdı.