Akşener ‘Kılıçdaroğlu olur' diyemedi

'Kazanacak aday'ı Kılıçdaroğlu değil. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener canlı yayında ‘Kılıçdaroğlu' sorusuna ‘aday olarak benimsemediği' imasıyla kaçamak cevaplar verdi. Kılıçdaroğlu'nun “Hazırım” açıklaması sorulan Akşener “Herkes hazır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayı ve Millet İttifakı'nın geleceği hakkında Kılıçdaroğlu'na vize vermediklerini bir kez daha ima etti. Aday tanımlaması yapmaya devam eden Akşener Kılıçdaroğlu ismini anmadı. "Hâlâ tek adaylığa gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kazanacak bir aday. Parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini vurgulayacak bir adam. Devlet tecrübesi olan bir adayımız olacak. Millet İttifakı'nın adayı olacak" şeklinde konuşan Akşener özellikle Kılıçdaroğlu ile alakalı soru gelince de kaçamak ancak önemli mesajlar içeren bir cevap verdi.

HENÜZ BİLMİYORUM

Akşener çıktığı canlı yayında "Sizce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kazanacak bir aday mıdır" sorusuna karşılık "Ama şimdi bu çok iyi bir soru olmadı" dedi. Gülümsemekle yetinen Akşener "Ben henüz bilmiyorum" dedi. Akşener, "Kılıçdaroğlu konusuna ek olarak "Tehlikeye atamayız 2018'deki heyecanı. Telaşı yapmamamız gerekiyor. Akıllı mantıklı olmamız lazım" diye konuştu.

DEMİRTAŞ'TAN DESTEK

CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebileceği" yönündeki açıklamasının ardından İYİ Parti'den tepkiler gelirken, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Seçimi nasıl ve kimin oylarıyla kazanıp da bakan olmayı hayal ediyorlar, merak ediyorum" dedi. Demirtaş Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin ise "Önemli bir desteğe sahip olduğu görünüyor" mesajını verdi.

BİZE PARMAK SALLAMAYIN

Akşener HDP'yle ilgili tartışmalar konusunda, "Yan yana gelmeyeceğini çok net ifade eden iki partiyiz, muhalefette yan yan gelmemiz gerektiğini ifade eden bir grup var. Tutumumuza saygı duymaları gerektiğini ifade ediyoruz" dedi.

SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ'Nİ SAKARYA'DA ZANNETTİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısı kapsamında dün Sakarya'daydı. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda katılımcılara hitap eden Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Polatlı ve Haymana ilçeleri sınırları içinde yapılan ve bölgeden geçen Sakarya Nehri'nden ismini alan Sakarya Meydan Muharebesi'nin Sakarya'da yapıldığını söyledi. Tarihi gerçeklerden habersiz olan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Sakarya bir tarım kenti, bir sanayi kenti, bir üniversite kenti, bir kültür kenti... Sakarya aynı zamanda milli kurtuluş savaşı sırasında en kanlı mücadelenin verildiği bir kenttir. Sakarya savaşıdır, Sakarya galibiyetidir." CHP Lideri'nin gafı sosyal medyanın gündemine oturdu.