AKŞAM'ın gündeme getirdiği skandala büyük tepki! İşçilerden mobbing protestosu... İBB de ikna odaları kurdu

İBB'nin ikna odalarına isyan. İBB'ye bağlı Ağaç A.Ş.'nin personeline ‘sendika değiştirin' baskısı yapılmasına tepki yağdı. İBB önünde toplanan Öz Orman-İş Sendikası üyeleri, “Kurulan ikna odalarından haberdar mısınız?” diyerek CHP ve İYİ Partili yöneticileri protesto etti.

AA-DHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ağaç ve Peyzaj A.Ş., 9 Mart'ta 750, 9 Nisan'da da 800 işçi alımı için ilana çıktı. 2 bin 600 kişinin çalıştığı şirket, buna rağmen yılbaşında 800 işçiyi çıkardı. Çok geçmeden yüzlerce işçinin 'sendika değiştirin' baskısına direndikleri için kış günü işsiz kaldıkları ortaya çıktı. AKŞAM'ın gündeme getirdiği skandala tepkiler çığ gibi büyüdü. İBB binasının önündeki Saraçhane Parkı'nda toplanan Öz Orman-İş Sendikası üyeleri, 'sendikal baskı' uygulamasına tepki gösterdi.

İŞÇİLER TEHDİT EDİLİYOR

Öz Orman-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, işçilerin Türkiye genelinde 19 üyesi bulunan bir sendikaya üye olmaya zorlandıklarını belirterek şöyle devam etti: "İstanbul Ağaç A.Ş., uzun zamandır işçilere mobing uygulamakta, sendikal tercihlerine açıktan müdahale etmekte, kendi isteğini yerine getirmeyen işçileri sürgün etmekle, ücretsiz izne çıkarmakla, işten atmak gibi durumlarla tehdit etmektedir. Çünkü hukuksuz uygulamalara göz yumacak, teslimiyetçi, işçiden yana olmayan tamamen işverenin emrinde işbirlikçi bir sendika istiyorlar. Söz konusu sendikanın, kısa süre önce işçilerin ücretsiz izne gönderilmesine sessiz kalması, gelecekte nasıl bir sendikacılık yapacaklarının göstergesidir." ◗

ODUNCU KANTARIYLA ADALET SAĞLANMAZ

Ağaç A.Ş.'nin İYİ Parti tarafından yönetildiği belirten Kızılkaya, Meral Akşaner'e de seslendi: "Partiniz kontenjanından atanan genel müdürün başında bulunduğu şirkette kurulan ikna odalarından haberdar mısınız? Bu uygulamalar Hz. Ömer adaleti terazisine değil, oduncu kantarına benzemektedir."

İBB'ye bağlı şirkette işçilere yapılan 'sendika değiştirin' baskısını AKŞAM 5 Ocak'ta manşete taşımıştı.