Akşam yazarları tarihi müjdeyi yorumladı

Akşam gazetesi yazarları, Başkan Erdoğan'ın açıkladığı 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervine ilişkin müjdesini yorumladı.

Akşam gazetesi yazarları, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe’de açıkladığı tarihi müjdeyi yorumladı. Karadeniz’de bulunan 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfedilmesiyle ilgili haberin “bereketin ilk sinyali” olduğunu ifade eden yazarlar, müjdeli habere dair ilk duygularını dile getirdi.

Ahmet Kekeç: “Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi yeniden yazıyor. Bu arada CHP'lilerin ‘sosyete damat’ dedikleri Berat Albayrak’a niçin bu kadar saldırdıkları da anlaşıldı.”

Hüseyin Besli: “Bir kez daha devlet ebed müddet...”

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: “Bu daha başlangıç ve arkası gelecek. Mavi Vatan'ın bereketinin ilk sinyalini almış durumdayız. Türkiye artık bölgesinde ciddi bir enerji oyuncusudur. Hayırlı olsun.”

Turgay Güler: “Mesaj çok net!!! Ama anlayana... Her arayan bulamaz, ama bulanlar unutmayalım ki arayanlardır. Çözün şifreyi dostlar. Anladınız siz onu. Toplanmışlar gazla savaşıyorlar. Kafayı yemişler. Biri ‘çikolata’ diyor, öbürü ‘balıklar ölecek’... Vallahi manyak bunlar. Ya hu sevinin, sevinin... Ülkeniz için; yarınlarınız, çocuklarınız, torunlarınız için sevinin. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak bilin.”

Kurtuluş Tayiz: “Bağımsız, güçlü Türkiye idealini müjdeleyen bir gelişme. Batı sisteminin Türkiye’yi ekonomi üzerinden teslim alma politikasına da son verecek bir haber. Ülkemiz için hayırlı olsun...”

Emin Pazarcı: “Aldık müjdeyi... Hepimizin yüzünü güldüren bu haberin verilmesinde ‘Sosyete Damat’ın payı büyük. Onun Enerji Bakanlığı döneminde başlamıştı bu seferberlik! Hepsi bir araya gelse Berat Albayrak’ın zekatı kadar bile bu ülkeye yararı olmayanlar, şimdi ‘Sosyete Damat’ kirletmesinden utanırlar mı acaba?”

Serkan Fıçıcı: “Sevinemeyenlere üzülemeyecek kadar sevinçliyim. Müjdenin adı ‘Sakarya’ olunca sevincim arttı. Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi sırtına Sakarya’nın Türk tarihi kuruluyor... Şükürler olsun.”

Taceddin Kutay: “Sahip olmadığımızı sandığımız her şeye aslında sahip olduğumuzu ve önümüzdeki şeyin hegemonyal bir bariyerden ibaret olduğunu iliklerimize kadar hissettiğimiz günleri yaşıyoruz. Ayasofya’nın açılması ile gazın bulunması aynı hadisenin farklı vecheleridir.”

Hikmet Genç: “Türkiye için büyük bir müjde. Tarihinin en büyük doğalgaz keşfi ne anlama geliyor?.. Enerjisinin neredeyse tamamını ithal eden Türkiye için büyük değişimin işaret fişeği. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını bitirebilecek bir gelişme. Daha güçlü bir ekonomi, daha güçlü oyun kurucu, bölgesel güç Türkiye. Hayırlı uğurlu olsun...”

Eray Güçlüer: “Yeni Türkiye’nin önündeki büyük ufuklara yolculuk, 320 milyar metreküple başladı. Tam bağımsız güçlü Türkiye enerjide çağ atlıyor…”

Prof. Dr. Cevdet Erdöl: “Öncellikle milletimiz için çok sevindirici bir gelişme. Gerçekten müjdeli bir haber... Ekonomik ve enerji bağımlılığımızı azaltacak, ekonomik bağımsızlığımızı güçlendirecek önemli bir keşif. Bundan dolayı çok mutluyuz. Ayrıca bir Karadenizli olarak Karadeniz’de doğalgaz bulunması beni mutlu ediyor. Enerji ihtiyacı bir devletin ve milletin olmazsa olmazı aynı sınırları ve askerleri gibi. Umuyorum ki petrol de bulunur.”