AKŞAM ölümcül göletlerdeki riskleri tek tek görüntüledi! İstanbul'da boğulma tehlikesi

Havaların ısınmasıyla göletler ölüm kapanına döndü. İstanbul'da 17 gün arayla üç çocuğun boğulmasından sonra benzer yerlerde tedbirlerin yetersiz olduğu görüldü.

İstanbul'da 17 gün arayla 2'si kardeş 3 çocuğun su birikintisinde boğulması gözleri mega kentteki göl ve göletlere çevirdi. AKŞAM, Başakşehir, Arnavutköy ve Sarıyer'de tehlike saçan göllerin izini sürdü. Göletlerde yazın buharlaşmanın etkisiyle su seviyesi oldukça düşüyor; dipteki balçık ölüm kapanına dönüşüyor.

SUYUN ALTI BATAKLIK

Sarıyer'e bağlı Zekeriyaköy Mahallesi Muhtarı Semra Özkaya, Kebapçı Deresi Kurşunyeri mevkiinde bulunan göletteki tehlikeye dikkat çekti: "Eskiden bahçeydi. Önceleri su çekmek için kullanıldı; suyun önü kesilince gölete döndü. Altı bataklık, girilmesi tehlikeli. 'Piknik yapılmaz' tabelası var ama uyan yok. İyi yüzme bilirseniz de gölet ölümcül sonuçlar doğurabilir."

TABELALAR ÇALINIYOR

Arnavutköy'e bağlı Bolluca Mahallesi'nde çok sayıda göl ve gölet bulunuyor.

Bölgede yaz aylarında boğulma olaylarının yaşandığına dikkat çeken Muhtar Murat Tepe, "Bu türden sulara girmek intihar gibidir. Uyarı tabelaları var ama hırsızlar tarafından sürekli çalınıyor. Zaten insanlar uyarıları dinlemiyor" dedi.

UYARI TABELASI HEDEF TAHTASI!

AKŞAM muhabiri Bülent Şanlıkan, Sazlıdere Baraj Gölü'ndeki tehliyeki fotoğrafladı. İSKİ'nin uyarı tabelalarının silahlı kişilerce atış tahtası olarak kullanıldığı görüldü.

ŞAMLAR

YOLUN YANI BAŞINDA

Başakşehir'e bağlı Şamlar Köyü'nde yolun kenarındaki gölet, Sazlıdere Barajı'nın inşasında oluştu. Su geçirmez barajda kullanıldı, geride kalan çukur suyla doldu; gölet oluştu.

ZEKERİYAKÖY

Yasak olmasına rağmen göletin çevresi hafta sonu piknikçilerin akınına uğruyor.

BOLLUCA

30 yıllık gölette daha önce can kaybı yaşanmıştı.

Küçükçekmece'de 26 Nisan'da İBB tarafından açılan su dolu çukur, Edanur'a (5) mezar oldu.

Kayaşehir'de 12 Mayıs'ta boş arazideki gölete giren Mısır uyruklu iki kardeş boğulmuştu.