Akşam, o mahalleye gitti, yaşlı çiftle konuştu: Evlerinin önünde beslesinler

Akademisyen Belma Uzun ile evinin önünde sokak hayvanlarını beslediği için tartışan Nazife Çelikel, “Köpekler çocuklarımıza saldırıyor, bırakılan yemekler hastalık yayıyor. Kendi evlerinin önüne bıraksınlar” dedi. Mahalle muhtarı Fuat Güzey ise belediyenin çözüm bulamamasından şikayetçi.

AKŞAM

NESLİHAN KESKİN

İstanbul Maltepe'de geçtiğimiz hafta Akademisyen Belma Uzun başıboş sokak köpeklerine mama bırakırken torunlarının köpeklerden korktuğunu belirten yaşlı çift ile tartışmaya girdi. Yaşlı çifti kameraya alıp şikayet edeceğini söyleyen Uzun, saldırıya uğrayarak darp edildi.

SİTEDE BESLEMEYE İZİN YOK

Kalbimdeki Pati İzleri Derneği Başkanı Belma Uzun'un, Ataşehir'de yaşadığı ve yönetiminde yer aldığı lüks sitede hem evcil hem de sokak hayvanları ile ilgili katı kurallar olması sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Sitenin internet sayfasında yer alan kurallar şöyle: "Bağımsız bölümlerde komşuları rahatsız edecek hayvan beslenemez, sokak hayvanları belirlenmiş açık alan haricinden beslenemez." Uzun bu durumu "Köpek besliyoruz diye insan sağlığını ikinci plana atamayız" diye savundu.

"YEMEK ATIĞI DÖKÜYORLAR"

AKŞAM başıboş sokak köpekleri ile gündeme gelen Büyükbakkalköy Mahallesi sakinleriyle konuştu. Belma Uzun ile yaşadığı tartışma ile gündeme gelen Nazife Çelikel, kendilerinin de hayvan sevdiğini belirterek, "Kapımızın önüne sokaklarımıza sürekli yemek artıkları döküyorlar. Bırakılan yiyecekler koku ve hastalık yayıyor hem de başıboş köpeklerin burada toplanmasına neden oluyor. Biz temizliyoruz, onlar döküyor. Kendi evlerinin önüne döksünler" diyerek tepki gösterdi.

"BELEDİYE ÇÖZÜM ÜRETMEDİ"

Büyükbakkalköy Mahallesi Muhtarı Fuat Güzey, Maltepe ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarını ancak bir çözüm bulunamadığını belirterek, "Hayvansever adı altında buraya gelen kişiler, bozuk sulu yemek, makarna, küflenmiş ekmek gibi yiyecek atıklarını sokak ve evlerin önüne döküyor. Ormandan dağdan inen köpekler mahallede toplanıyor. Kadınlar, çocuklar evden çıkamaz oldu. Belediye köpekleri alıp sonra yakına bırakıp gidiyor. Artık çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

Başıboş köpeklere atık yemek ve mama bırakılmasından, sadece Çelikel çifti değil tüm mahalle isyanda.

"YEĞENİM KÖPEKLERİN SALDIRISINA UĞRADI"

Mahalle sakini Kamil Alkaya geçtiğimiz hafta yeğenine başıboş köpeklerin saldırdığını belirterek, "Biz de hayvan seviyoruz ama burada başıboş şekilde dolaşanlar bizim yaşamımızı zorlaştırıyor. Yeğenim şu an kuduz aşısı tedavisi görüyor. Her tarafa araçlarla gelip yemek artığı bırakıyorlar" diye konuştu.

"HAYVANSEVERLİK YEMEK DÖKMEK DEĞİL"

Mahallede börekçilik yapan Tuncay Çelebi de durumdan şikayetçi. Çelebi "Dükkanımın merdivenlerine gece gelip artık yemekleri döküp gidiyorlar. Başıboş köpekler burada toplanıyor. Gelen müşteriler korkuyor. Hijyen açısından da büyük sorun. Yetkililerden çözüm bekliyoruz. Hayvanseverlik insanların evinin, işyerinin önüne yemek artıkları dökmekle olmaz" dedi.