AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kartoğlu: Aday seçiminde yerel dinamiklere önem verildi

AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kartoğlu, Yeni Medya Akademi kursiyerleri ve Başakşehirlilerle bir araya geldi.

İHA

İstanbul'da Başakşehir Belediyesi, "14 yıldızlı" Yeni Medya Akademi çatısı altında gençleri sektörün en deneyimli isimleriyle bir araya getirmeye devam ediyor. AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, Yeni Medya Akademi kursiyerleri ve Başakşehirlilerle bir araya geldi.

Söyleşide "Türkiye Gündemi ve Yerel Seçimler" konusu ele alındı. AKŞAM Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, gençlerin sorularını yanıtladı.

AK Parti ve Cumhur İttifakı'nda seçim öncesi yerel dinamiklere daha fazla önem verildiğini dile getiren Kartoğlu, "Yerel seçimlerde bir adaya oy vermek, onun hangi partiden aday olduğuyla alakalı bir şeydir. Partinin de yerel dinamikleri dikkate alan birini aday göstermesi gerekir. Kamuoyunun enteresan bir ortak aklı var. Haklı ile haksızı ayırt edebiliyor. 'Sen de fazla oldun' dediği adayları partiye rağmen seçimlerde yok sayabiliyor. AK Parti ve Cumhur İttifakı'nda bu böyle. Ancak Millet İttifakı'nda, geçen seçim İstanbul'u kazanınca 'Biz aldık. Yürüdük, gidiyoruz' havasına çok erken girdiler" diye konuştu.