Akşam Future&Trends Summit 2. Oturumu sona erdi... Otomotivin gelecek yüzyılı konuşuldu

Türkiye'nin Gazetesi” vizyonuyla 105 yıldır yayın hayatına devam eden Akşam Gazetesi Future&Trends dergilerinin 19. yılını ''Akşam Future&Trends Summit'' ile taçlandırdı. Zirve'de 2. Oturum sona erdi. Akşam Future&Trends Summit 2. Oturumu'nda katılımcılar elektrikli ve otonom araçların geleceği, otomotiv teknolojilerindeki son trendler, gelişen teknolojilerin otomotiv endüstrisine etkileri, sürdürülebilirlik odaklı üretim süreçleri, pazarlama faaliyetleri ile global rekabet gibi konuları konuştu.

Türkiye'nin Gazetesi" vizyonuyla 105 yıldır yayın hayatına devam eden Akşam Gazetesi Future&Trends dergilerinin 19. yılını "Akşam Future&Trends Summit" ile taçlandırdı.

Zirvenin 2. Oturumu sona erdi.

2. oturumun ana konusu "Otomotivin Gelecek Yüzyılı" olarak belirlendi.

"Otomotivin Gelecek Yüzyılı" başlıklı ikinci oturumda , elektrikli ve otonom araçların geleceği, otomotiv teknolojilerindeki son trendler, gelişen teknolojilerin otomotiv endüstrisine etkileri, sürdürülebilirlik odaklı üretim süreçleri, pazarlama faaliyetleri ile global rekabet gibi konular konuşuldu.

"2023 SÜRPRİZLERLE DOLU BİR YIL OLDU"

1. oturumda konuşan Mais A.Ş. Genel Müdürü Berk Çağdaş, "2023 yılı bizim için sürprizlerle dolu bir yıldı. Son derece temkinli başladığımız bir yıldı." ifadelerini kullandı.

Çağdaş, "Renault'un bu yatırımların burada almasındaki en önemli itici güç, Oyak gibi bir kuruluşla ortak olması." dedi.

Berk Çağdaş, "Her bir hızlı şarj, akünün zayıflaması demektir. Türkiye'de 8 bin 300 civarında şarj istasyonu var. Bunun 2 bin 400 tanesi hızlı şarj." ifadelerini kullandı.

"REKORLAR KIRDIK"

Stellantis olarak 219 b,n araç sattıklarını ifade eden Stellantis Türkiye Ülke Başkanı İbrahim Anaç, "Biz kendi adımıza bazı rekorları kırdık. Stellantis olarak 219 bin araç sattık." dedi

Anaç, "Elektrikli araçlar, bizim için deneme yılı oldu." ifadelerini kullandı.

Anaç, Stellantis'in 400 cigavatlık batarya yatırımı olduğunu dile getirdi.

"DİSTRİBÜTÖRLÜK ÖDÜLÜ ALDIK"

Doğan Trend Otomotiv CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Dağtekin, " Beklediğimizin ötesinde bir seneyi bitirdik. Hizmet kalitesi hem de bayilik yapısının hızlı gelişmesiyle dünyada distribütörlük ödülü aldık." dedi.

Dağtekin, "Elektrikli araç satmadık. Elektrikli araçla yaşamayı anlattık insanlara. Yaşam standartlarına uyan insanlar keyifle kullandı." ifadelerini kullandı.

Dağtekin, sözlerini "2024 ve 2025 bir nefeslenme senesi olacak. Özellikle batılı markaların hepsi nefeslenip ürünlerini piyasaya sürmeye başlıyorlar." şeklinde sürdürdü.