Akşam Future&Trends Summit 1. Oturumu sona erdi... Yatırım, finans ve sigortanın gelecek yüzyılı konuşuldu

Türkiye'nin Gazetesi” vizyonuyla 105 yıldır yayın hayatına devam eden Akşam Gazetesi Future&Trends dergilerinin 19. yılını ''Akşam Future&Trends Summit'' ile taçlandırdı. Zirve'de 1. Oturum sona erdi. Akşam Future&Trends Summit 1. Oturumu'nda katılımcılar yatırım, finans, sigortada gelecek ve trendler konularında değerlendirmede bulundu.

Türkiye'nin Gazetesi" vizyonuyla 105 yıldır yayın hayatına devam eden Akşam Gazetesi Future&Trends dergilerinin 19. yılını "Akşam Future&Trends Summit" ile taçlandırdı.

Zirvenin 1. Oturumu sona erdi.

1. oturumun ana konusu "Yatırım, Finans ve Sigortanın Gelecek Yüzyılı" olarak belirlendi.

Geleceğin yatırım stratejileri, dünyada yaşanan sosyal gelişmelerin finans piyasalarına etkisi, ekonomik büyümeye yön verecek fırsatlar, finansal teknolojiler, kripto paraların geleceği, blockchain teknolojisinin kullanım alanları ve sigorta sektöründeki eğilimler bu oturumda konuşuldu.

"ÖNÜMÜZDEKİ SENENİN HAREKETLİ GEÇMESİNİ ÖN GÖRÜYORUM"

Zirvenin 1. oturumunda konuşan KPMG Türkiye Fintech ve Dijital Finans Lideri Sinem Cantürk, "Geçtiğimiz sene çok dijital bankaları konuştuğumuz, servis modeli bankacılığını konuştuğumuz, geleneksel bankalarının hizmet alanlarının nasıl genişletebileceğini konuştuğumuz bir sene oldu. Önümüzdeki senenin bundan bile hareketli geçmesini ön görüyorum." dedi.

Cantürk, " Fintech dünyasına bugünden sonrasına ışık tutması adına ilk defa yaptığımız bir araştırma gerçekleştirdik. 'Future of Fintech' raporumuzdan 'Müşterileri ana odak nokta olarak, stratejinin merkezi olarak almaya devam etmelisiniz' mesajı çıktı." ifadelerini kullandı.

"2023 YILINDA YENİ İŞ MODELLERİ HAYATIMIZA GİRDİ"

Ziraat Teknoloji Genel Müdürü Bayram Tuzcu, "2023 yılı bir çok regülasyonun ve yeni iş modellerinin hayatımıza girdiği bir yıl oldu." ifadelerini kullandı.

Tuzcu, konuşmasının devamında "Uzun yıllardır arkada bir çok finansal teknoloji şirketiyle entegre çalışan bir kurumuz. Hatta API'lerimiz ve web servislerimiz için altyapıda ayrı kanallar oluşturduk." ifadelerine yer verdi.

"SİGORTA FARKINDALIĞININ ÇOK KONUŞULDUĞU BİR YIL OLDU"

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı ve TSB Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, "2023 yılı acı bir olayla başladı. Ülkemiz açısından da sektörümüz açısından da son derece önemli 11 ili sarsan Maraş depremleriyle yıla başladık. Dolayısıyla sigorta farkındalığının ve deprem riskinin yakınlığının çok konuşulduğu bir yıl oldu." dedi

"1 TRİLYONA YAKIN KAYNAK AYRILDI"

Yaşar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 100 milyar dolarlık bir ekonomik kayıpla karşı karşıya kalındığını belirtirken, "Bu yıl 1 trilyona yakın bütçede bir kaynak ayrıldı" dedi.

"KOBİ İŞİ GELİR İŞİ"

Zirvede konuşan Figopara Kurucu Ortak ve CSO Bulut Arukel, "Kobi işi gelir işi. Eğer Türkiye'de hakikaten bir ticari işletmeye çözüm sunacaksak o ticari işletme ne yaşıyor, gününü nasıl geçiriyor ve gittiğinde kime ulaşıyor? Aslında hikaye buradan başladı. Biz fatura finansmanı yaparken içine elektronik fatura ve yapay zeka ile beraber bir ticaret analizi ekledik." dedi

"BDDK'NIN İSTEDİĞİ SEVİYELERE GETİRECEKLER"

Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Ali Emre Ballı, "Önümüzdeki dönemlerde bu regülasyonla alakalı kısımda Finansal Kurumlar Birliği'ne üye şirketlerinin alt yapısını bir bulut ortamında oluşturarak ve güvenlik seviyelerini BDDK'nın istediği seviyelere getirerek çözümleneceğine yakın zamanda inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Akşam Future & Trends Summit 2024 başlıyor

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu'ndan dış yatırım mesajı... "Türkiye açık ara önde"

Otomotivin gelecek yüzyılı konuşuldu

Enerjinin gelecek yüzyılı konuşuluyor