Akdoğan: Catısmasızlık kandırmaca

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, PKK’nın büyük bir bozgun yaşadığı için çatışmasızlık adı altında vatandaşları kandırmaya çalıştığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK’nın seçimlere kadar eylemsizlik ilan edeceği yönündeki haberleri değerlendirdi. Bunun örgütün geçmişten eski taktiği olduğunu vurgulayan Akdoğan, “Terör örgütü büyük bozgun yaşıyor. Bundan dolayı bizim eylemsizlik dediğimiz, 'çatışmalar olmasın, seçim güvenliği etkilenmesin falan' bu tamamen bir kandırmaca, . Bunlar sıkıştıkları zaman hep bu yola başvuruyor. 

OYUNA GELİNMEMELİ 

Operasyonların devam edeceğinin altını çizen Akdoğan, “'Ben eylemsizlik ilan ettim ama bu seçim sürecinde birtakım şehirlerde, sansasyonel eylemler olabilir, bunu kontrol dışı unsurlar veya başka örgütler yapar. Bizimle ilgisi yok.' Bir taraftan hem sopa gösterecek öbür taraftan da ben bunların olmasını istemiyordum gibi bir siyasi prim elde etmeye çalışacak. Bu kandırmacaya, bu oyuna gelmemek lazım” dedi. 

Özgürlüğe tümden karşı 

Aydın Doğan'ın gazetecilere dava açılmasını eleştiren Akdoğan, "Basın özgürlüğüne karşı bir şey; tamamen susturmaya çalışıyorsunuz" dedi.