Akademisyenlere soruşturmada 14 kişi gözaltında

''Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi''nin yayımladığı bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) görevli 21 akademisyenden 14'ü gözaltına alındı.

1

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından dolayı bildiriye imza atan 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı alındı.

Polis ekipleri, akademisyenlerden 14'ünü gözaltına aldı, 7 akademisyen hakkında da gözaltı işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

ÇOMÜ ve Akdeniz Üniversitesi'nde soruşturma açıldı

Bu arada, bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde 1 öğretim üyesi, Akdeniz Üniversitesi'nde de 9 akademisyen hakkında idari soruşturma açıldı.

Gaziantep'te imzacı 4 akademisyene soruşturma

GAZİANTEP Üniversitesi Rektörlüğü, 'Barış için akademisyenler inisiyatifi' adıyla yayımlanan bildiriye imza atan 4 öğretim üyesi hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Gaziantep Üniversitesi'nde görevli Yardımcı Doçent Doktorlar Fulya Doğruel, Çağrı Aslan, Pınar Şenoğuz ve Rana Gürbüz hakkında 'Barış için akademisyenler inisiyatifi'nin bildirisine imza attıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Rektörlük tarafından disiplin soruşturması başlatılan akademisyenlerin savunmalarının alınacağı bildirildi.

Mersin’de 20 akademisyene soruşturma

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 'Barış için akademisyenler inisiyatifi' adıyla yayımlanan bildiriye imza attığı belirlenen 20 akademisyen hakkında idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.