Akademisyenlere darbe gözaltısı

15 Temmuz’daki ‘kanlı darbe’ girişiminin ardından Adana’da yürütülen soruşturma kapsamında Çukurova Üniviersitesi’ne polis operasyon düzenledi.

SONER KAN

HABER MERKEZİ

Üniversitedeki bazı fakülte ve lojmanları da kapsayan 20 adrese baskın yapıldı. Söz konusu operasyonlar kapsamında şuana kadar 12 akademisyen gözaltına aldı.

Türkiye’yi sarsan ‘darbe girişimi’nin ardından Adana’da yürütülen soruşturma, üniversiteye de sıçradı. Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) bazı fakülte ve öğretim üyelerinin kaldığı lojmanları da kapsayan 20 adrese baskın düzenleyen polis, 12 akademisyeni gözaltına aldı. Gözaltına alınan akademisyenlerin bazılarına kelepçe takılırken, kimi de zırhı polis aracıyla sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi’ne getirildi. Akademisyenleri sorgusu sürüyor.

ÜNİVERSİTEYE OPERASYON

‘Kanlı darbe’ girişiminin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında ÇÜ’ye de polis tarafından operasyon düzenlendi. Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, üniversitenin Balcalı Merkez Kampusu’ndaki bazı fakülte dekanlıklarında arama yaptı. Operasyon kapsamında 20 ayrı adrese düzenlenen baskınlarda ise, 6 akademisyen gözaltına alındı.

12 AKADEMİSYEN GÖZALTINDA

Gözaltına alınan akademisyenler, Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Bu esnada Adli Tıp Birimi çevresinde polis, geniş güvenlik önlemleri aldı. Söz konusu zanlılardan bazılarına kelepçe takılırken, bir akademisyenin de zırhı polis aracıyla Adli Tıp’a getirilmesi dikkat çekti. Konuyla ilgili soruşturmanın da sürdürüldüğü bildirildi.