AK Partili Zeynep Yılmaz özür diledi

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, temmuz ayında Mersin Erdemli'de aracını durduran trafik polisiyle tartışırken kullandığı ifadelerden dolayı özür diledi.

Olay sırasında bir polis tarafından kayda alınan ve daha sonra CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır tarafından sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, kendisini durduran trafik polisine milletvekili kimliğini gösteriyor ve "Plakam kayıtlı, geçiş önceliğim var" diyor. Ancak polis, ihbar üzerine durdurduğunu belirterek tartışmaya giriyor, Yılmaz da "Uzaklaş, içeriye çemkiriyorsun, tükürük geliyor içeriye. Kim ihbar ediyor arabamı. Böyle terbiyesizlik mi olur. Şerefsize bak" diye konuşuyor.

BAŞTAN AŞAĞI USULSÜZLÜK

Sosyal medyadan açıklama yapan Zeynep Gül Yılmaz, "Arabamı durdurduğum ve kimlik gösterdiğim halde, yasalara aykırı ve kasıtlı bir şekilde maskesiz polisler tarafından yarım saat bekletilmemi ve maruz kaldığım hukuksuz muameleyi Aziz Milletimizin takdirine bırakıyorum. Kayda alınma şekli usulsüz, yayınlanması usulsüz, yapılan işlem baştan aşağı usulsüz. Orada bir gün dahi bekletilsem kesinlikle o kelimeleri sarf etmemem gerekiyordu. Milletimizden özür diliyorum" dedi.

POLİS MEVZUATIN DIŞINA ÇIKTI

Mersin Valiliği de, milletvekili aracının ihbar üzerine durdurulduğu, ancak kişinin milletvekili olduğu ve aracının geçiş üstünlüğü bulunduğu anlaşılmasına rağmen yarım saat bekletildiğini açıkladı. Valilik, bu durumda görevi tutanak tutmak olan polislerin yasal mevzuatın dışına çıktığını belirterek, haklarında yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

CHP'Lİ VEKİLLER ÖZÜR DİLEMEDİ

31 Temmuz 2021'de CHP Milletvekili Turan Aydoğan, özel aracında kendisini durduran trafi k polisinin kimlik sorması üzerine, "Bakanının kimliğine bakabiliyor musun?" demiş, polis memurunun "Milletvekili olduğunuzu nereden bileyim" cevabı üzerine de, "TBMM albümü var, al oradan bak" diyerek hızla uzaklaşmıştı. Aydoğan, tepkiler üzerine, "polis memurlarını üzdüğü için üzgün olduğunu" açıklamıştı. 2 Haziran 2013'te CHP Milletvekili Levent Gök, Ankara'daki Gezi olaylarına müdahale eden polise "Sizin ananızı s... eşekoğlu eşekler" ve "Şerefsizler" diye hakaret etmiş; tepkiler üzerine, "fevri bir cümleyi sarf etmiş olmaktan dolayı üzüntü duyduğunu" ve "özür dilediğini" açıklamıştı.