AK Partili Yeneroğlu'ndan 'OHAL gerekli miydi?' diyen ZDF'ye sert tepki

Alman ZDF kanalının canlı yayın konuğu olan Mustafa Yeneroğlu, sürekli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlayarak bir yere varılamayacağını söyledi.

1

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Alman ZDF kanalında FETÖ'nün hain darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalardan satırbaşları;

Darbe girişimini öğrendiğim anda Meclis'e gittim.Bütün parti gruplarıyla oradaydık. HDP'den kimseyi görmedim ama ana muhalefet partisi ve diğer muhalefet partisinden çok sayıda vekil oradaydı.Toplamda 12-130 vekil orada ne yapabileceğimizi düşünüyorduk.Tabii ilk olarak dünyayı olup bitenlerden haberdar etmemiz gerekiyordu.

"UCUNDA ÖLÜM DAHİ OLSA KALMALIYIZ"

Türkiye'de demokrasiden yana tavır alacak seslere ihtiyaç vardı.Sonrasında ilk bombalar Meclis'e isabet etmeye başladı.Adalet Bakanı ucunda 'ölüm dahi olsa kalmalıyız, burayı terk etmemeliyiz' diyordu.

HAKKARİ'DE DE ONBİNLER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

O sırada hemen harekete geçtik ve insanları sokaklara tankların karışında durmaya çağırdık.HDP'nin oyların yüzde 80'ini aldığı Hakkari'de de onbinlerce insan sokaklara çıktı. 

"BU DARBENİN ARKASINDA KİMİN OLDUĞU AÇIK"

Biraz geriye gittimiz zaman birkaç hafta önce  Ankara'da bazı soruşturmaların gerçekleştiğini Gülencilerden bazı general ve amirallerin tutuklandığını dikkate aldığımızda kısa süre öncesinde Ankara'da Cumhuriyet Savcılığının Silahlı Kuvvetler'deki Gülencilere karşı yürütülen bir soruşturmayı tamamladığını dikkate aldığımızda ayrıca yapının bütününe karşı bir iddianamenin de tamamlanmış olduğunu son olarak da Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura'da toplu halde Silahlı Kuvvetler'den uzaklaştırılmalarını önlemek adına bir hamle yapmaya çalıştıklarını dikkate aldığımızda bu darbenin arkasında kimin olduğunu anlıyoruz.

OHAL GEREKLİ MİYDİ DİYEN SUNUCUYA SERT TEPKİ: GERÇEKLERİ ÇARPITIYORSUNUZ

Alman sunucunun OHAL gerekli miydi? sorusuna RAF zamanında yaşananları da hatırlatan AK Partili Yeneroğlu şunları söyleyerek cavap verdi:

Gerçekleri çarptırıyorsunuz, sosyalizasyonumu gerçekleştirdiğim bu ülkede gerçeklerin bu şekilde çarptırılıyor olmasından derin hayal kırıklığı yaşıyorum, böyle bir şeyi asla düşünmezdim.

Demokrasiyi savunmak adına tabii ki OHAL ilan etmek gerekli. OHAL, acil durum olarak nitelendirilebilecek bir ortamı tekrar normale döndürme amaçlı olarak uygulanır. Zamanında Almanya'da olanlar gibi değil, nedense hep unutuluyor.34 kişi öldürüldüğü zaman bağlantılılar veya sempati duyuyorlar gerekçesiyle 1200 kişi hemen memuriyetten atıldı 1,4 milyon insan süzgeçten geçirildi.

ALMAN MEDYASINDA SÜREKLİ TEKRARLANAN KLİŞELER

Ve buna bir ilave daha yapmak istiyorum; özellikle Alman medyasında sürekli tekrarlanan klişeler, sizin de belirttiğiniz sözde Kuzey Kore gidişatı veya ülkenin sürekli aşırılığa doğru ilerlemesi ya da, 'Erdoğan darbesi' gibi benzetmeler kabul edilemez.

SÜREKLİ ERDOĞAN'I SUÇLAMAKLA BİR YERE VARILAMAZ

Sürekli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlama ile bir yere varılamaz. Sonuçta bu millet toplu bir şekilde sokağa çıktı ve direndi. Erdoğan'ı destekleyen de desteklemeyen de.. Tüm partiler darbeye karşı çıktı. Bu darbeyi kim desteklemişse tabii ki hesap verecektir."