AK Partili vekilin koruyucu annelik sevinci! 'Evde mutluluk patlaması yaşıyoruz'

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili 3 çocuk annesi Habibe Öçal, 53 yaşında koruyucu anne oldu. Öçal, “3.5 aylık bir oğlumuz oldu. Evde mutluluk patlaması var” dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, yaklaşık 4 ay önce Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na koruyucu aile olmak için başvuruda bulundu. Öçal, başvuru sonucunda 3.5 aylık erkek bebeğe koruyucu aile oldu.

‘SAHİP ÇIKMALIYIZ’

27, 21 yaşlarında 2 kız, 18 yaşındaki bir erkek çocuk sahibi olan Habibe Öçal, koruyucu aile olma kararını çok önceden aldıklarını söyledi. Büyük olan evli kızının memur, küçüğünün üniversite, oğlunun da lise öğrencisi olduğunu anlatan Öçal, şöyle konuştu: “Böyle bir şey epeydir aklımızdaydı. Daha önceki görevlerimden dolayı, ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde çocukların yaşadıkları acıları gördüm. Çocuklarımıza sahip çıkmamız gerektiğine karar vermiştim. Hayat coşkumuzu umudumuzu tazeledik. Evde mutluluk patlaması oldu. Çocuklarım zaten istiyordu. Keşke önceden bu planı hayata geçirseydim”

HAKLARI EŞİT OLACAK

Öçal, farklı bir duygu yaşadığını ifade ederek, “’En iyi işiniz ne?’ diye sorarsanız ‘annelik’ derim. Şimdilik koruyucu aile olarak başladık; ama ilerleyen zamanlarda üç evladım hangi haklara sahipse bu evladım da inşallah o haklara sahip olacak” dedi.