AK Parti'li Tevfik Göksu'dan İBB'ye çağrı: ''1000 minibüsü daha taksiye çevirin''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, taksi meselesiyle ilgili çözüm önerisinde bulunarak, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesine çağrımızı yapıyoruz, acilen 1000 minibüsü daha taksiye çevirin.'' dedi. Göksu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Taksi konusunda 3 yıldır konuşmak ve polemik üretmekten başka hiçbir iş yapmayan İBB Başkanını İstanbullular adına göreve davet ediyor ve teklifimizi yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, taksiyle ilgili 3 yıldan beri İstanbul halkının gündeminin meşgul edildiğini belirtirken, "İstanbul'daki bütün yolculuk içerisinde taksinin payı yüzde 3. Nedense İBB yüzde 97 ile ilgilenmiyor, niyeyse yüzde 3 ile ilgilenmeyi çok seviyor" dedi.

"SÜREKLİ UKOME'YE TAKSİ PLAKASI İLE İLGİLİ TEKLİFLER GELİYOR"

Tevfik Gösku sürekli UKOME'ye taksi plakasıyla ilgili tekliflerin geldiğini söylerken, "Şimdi ben burada, sizlerin huzurunuzda şu soruyu sormak istiyorum. İstanbul'un taksi sorunu mu var? İstanbul'da plaka sorunu mu var? Taksi sorunu görüyorsak başka bakmamız lazım. Plaka sorunu görüyorsak başka bakmamız lazım. Ama biz bu meseleyi kökten çözmek için, hem minibüsçülerimizi hem minibüs esnafımızı rahatlatacak, onlara da farklı bir ufuk açacak, hem de taksi esnafımızın niteliğini artırması anlamında katkı sunacak, tarihi teklifimizi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"İBB'YE ÇAĞRIMIZI YAPIYORUZ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, "Geçtiğimiz 3 ay önce rahmetli Kadir ağabey döneminde başlayan bir proje olan ve bin minibüsün taksiye dönüştürülmesi teklifini yapmıştık, bin minibüs taksiye dönüştü. Şimdi İBB'ye çağrımızı yapıyoruz. Acilen bin minibüsü daha hemen taksiye çevirin" dedi.

"KATKI SUNMAYA HAZIRIZ"

Mehmet Tevfik Göksu, bu konuda AK Parti grubunun olarak hangi alanda katkı sunması gerekiyorsa, katkı sunmaya hazır olduğunu belirtti.

Göksu, "Bin minibüsü daha taksiye çevirin. Ama daha önce bin tane çevirdiğimiz gibi eski sisteme entegre değil, yepyeni bir tasarımla, yepyeni bir yaklaşımla aplikasyonuyla, iç dizaynıyla bütün yazılımlarıyla beraber, İstanbul halkına hazır, hizmete sunulacak hale getiriniz" dedi.