AK Parti'den İsrail'in Türk gazetecilere saldırısına sert tepki: Suçluluk duygusunu yansıtıyor

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te TRT Haber ekibinin kamerasını kırdı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İsrail'in TRT Haber ekibine yönelik saldırısını şiddetle lanetledi.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te cuma namazını takip eden TRT Haber ekibinin kamerasını kırdı.

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'ya alınmadıkları için namazlarını Aksa yakınındaki Vadi el-Cevz Mahallesi'nde kılmak için toplanan Filistinli gençlere saldırdı.

Kudüs'te TRT Haber ekibine saldırı

Göz yaşartıcı gaz ve TOMA'dan sıkılan pis kokulu sularla Filistinli gençlere saldıran İsrail polisinin şiddeti, bölgedeki olayları takip eden gazetecileri de hedef aldı.

Polis güçlerinden biri, TRT Haber ekibinden kameraman Ahmet Bağış'ı ve muhabir Murat Can Öztürk'ü, canlı yayın yaptıkları sırada itti, ardından tüfeğinin namlusuyla vurarak kameranın camını kırdı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN SERT TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İsrail'in TRT Haber ekibine yönelik saldırısını şiddetle lanetledi.

Çelik, "Filistin'de yaşanan insanlık dramını dünya kamuoyuna iletebilmek ve kirli dezenformasyonları bertaraf etmek üzere mücadele veren TRT ekibini ve tüm basın mensuplarımızı tebrik ediyoruz." ifadelerini kullanırken İsrail'in basına yönelik öfkesinin kendi eylemlerine dair bir suçluluk duygusunu yansıttığını söyledi.

Çelik, İsrail'in insanlık suçlarını belgelendirmeye ve uluslararası platformda dile getirmeye devam edeceklerini duyurdu.