AK Parti'den İsrail'in camii provokasyonuna tepki: Ahlaksızlıkları tarihe geçti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenledikleri kanlı baskınlar sırasında bir camiyi işgal ederek hoparlörlerinden Yahudi duası okumasına tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsrail'in cami provokasyonuna tepki gösterdi. Çelik, İsrail'in ahlaksız tutumunun tarihe geçtiğini ifade ederken, "Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Müslümanların kutsallarına yönelik saldırılar insanlık düşmanı eylemlerdir" dedi.

Çelik paylaşımında, "Müslümanların kutsallarına yönelik provokasyon yapanlar günü geldiğinde bu suçlarla yüzleşeceklerdir. İsrail'in Filistinli sivillere yönelik devlet terörü ve yerleşimci terörü Uluslararası Ceza Mahkemesi konusu olacaktır" ifadelerini kullandı.

OLAY

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenledikleri kanlı baskınlar sırasında bir camiyi işgal ederek hoparlörlerinden Yahudi duası okumuştu.

İsrail'in ırkçı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir da Cenin'deki camiye saygısızlık yapan askerlere övgüde bulunmuştu.

İsrail güçleri, 3 gündür kuşatmaya alarak kanlı baskınlar düzenlediği ve bugün geride ağır bir yıkım bırakarak çekildiği Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı'nda 12 Filistinliyi öldürdü.

İsrail'in 3 gün süren baskın ve kuşatmasından geriye buldozerlerle tahrip edilen yollar, ağır hasar verdirilen arabalar ile patlayıcılarla yerle bir edilen yaklaşık 20 binanın enkazı kaldı.