AK Parti'den Fazıl Say'a destek! ''İnsanlık bu barbarlığı yenecek''

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştiren piyanist Fazıl Say'ın, Zürih, Bern, Cenevre ve Luzern'deki konserlerinin iptal edilmesini kınadı: “İnsanlık haysiyeti bu barbarlığı yenecek.”

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstererek, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği politikaları desteklediği için Zürih, Bern, Cenevre ve Luzern'deki konserleri iptal edilmişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fazıl Say'ın, İsrail'in Filistin'deki insanlık dışı saldırılarına karşı çıkan fikirlerinden dolayı Avrupa'daki konserlerinin iptal edilmesini kınadı.

UTANÇ VERİCİ BİR KARAR

Ömer Çelik, karanlık bir zihniyetin, medeniyetin tüm değerlerini yok etmek istercesine, yazarları, sporcuları ve sanatçıları hedef aldığına dikkat çekti. Çelik, "Bazı yayın organları, utanç verici hedef göstermelerin ilan tahtası durumuna dönüşmüş durumdadır. Bu şebekeler tarafından hedef alınmak her sanatçı ve aydın için onurdur" ifadelerini kullandı. Fazıl Say'ın yaklaşımının takdir edilmesi gereken bir tavır olduğunu kaydeden Çelik, tüm dünyanın barbarlığa ve yalana teslim olmasını isteyen karanlık zihniyetin, barış isteyen herkesi susturmak istediğini açıkladı.

İNSANLIĞA UMUT OLACAK

Çelik, "Silahına susturucu takmış katiller gibi tüm değerleri öldürmek istiyorlar. Rusya-Ukrayna savaşını bahane eden aynı karanlık kafalar, üniversitelerde Dostoyevski derslerinin yasaklanmasından Rus orkestra şefinin işine son verilmesine kadar, Nazilerin kitap yakma eylemlerini hatırlatan kötülüklere imza atmışlardı. Şimdi de adil bir çözüm ve barış isteyen herkesi linç etmeye kalkışıyorlar" diye konuştu. İnsanlığın bu barbarlığa teslim olmayacağını vurgulayan Çelik, şu mesajı verdi: "Bunlar bilsin ki cinayet ve yalan siyasetleri karşısında susmayacağız. Bunlar bilsin ki masumlardan yana yükselen her ses insanlığın umudu olmayı sürdürecek. Yalan siyasetleriyle ve hakikat düşmanı propagandalarıyla kimseyi kandıramayacaklar. İnsanlık haysiyeti bu barbarlığı yenecek. Sanat, bu hakikat düşmanlarına, masum çocuklar ölmesin diye barışın alfabesiyle cevap vermeye devam edecek."

'KONSERLERLE ALAKAMIZ YOK'

İsviçre'deki konserlerinin iptal edildiğini sosyal medyadan duyuran Fazıl Say, "Migros firması yetkilileri sebep olarak, İsrail-Filistin gerilimi konusunda sosyal medyamda yansıttığım fikirlerimi gösterdiler" demişti. Bu karar sosyal medyada büyük tepki çekti. Bunun üzerine Migros Türkiye'den şu açıklama yapıldı: "Bu konserlerle Migros Türkiye'nin hiçbir alakası yoktur."