AK Parti'den CHP'ye Kürşat Ayvatoğlu tepkisi: Taciz ve tecavüz olayları için 125 günde ne yaptılar?

Uyuşturucu madde kullanırken çekilen görüntüleri sosyal medyada yayınlanan Hamza Kürşat Ayvatoğlu olayının, özellikle muhalif kesim tarafından tüm AK Parti'ye mal edilmeye çalışılmasına AK Partili vekiller büyük tepki gösterdi. Tepki gösteren vekiller, Ayvatoğlu'nun görevine son verilmesine dikkat çekerek ''Peki ya CHP kendi içindeki taciz ve tecavüz olayları için ne zaman gereğini yapacaktır.'' sorusunu sordu.

Otomobilde uyuşturucu madde kullanırken çekilen görüntüleri sosyal medyada yayınlanan Kürşat Ayvatoğlu olayıyla ilgili tartışmalar sürüyor. CHP başta olmak üzere muhalif kesiminin olayı tüm AK Partiye mal etmeye çalışması büyük tepki topladı.

Ayvatoğlu'nun işine son verildiğini hatırlatan AK Partili vekiller CHP'de uzun süre önce ortaya çıkan taciz-tecavüz skandallarıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve parti yönetiminin sessizliğine dikkat çekti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal sosyal medya hesabında AK Parti'de uyuşturucu kullanan görevli hakkında paylaşımda bulundu.

"GENEL MERKEZİMİZ GEREKLİ İŞLEMİ YAPMIŞTIR"

Sezal sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti yasaklı madde kullanan personel ile ilgili sorumluluğu anında kabul etti ve iş akdini feshederek yasal süreci başlattı. Peki ya CHP, parti içerisinde gerçekleşen taciz ve tecavüz olayları için 125 günde ne yaptı?"

AK PARTİLİ ÖZBOYACI: AHKAM KESMELERİ YÜZSÜZLÜKTÜR

Hamza Kürşat Ayvatoğlo gözaltısıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti Konya Milletvekikli Selman Özboyacı ise şu ifadelere yer verdi:

"SORUMLULUK ANINDA KABUL EDİLMİŞTİR"

AK Parti İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak, konuya ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'da yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"MÜPTEZEL İÇİN YÖNETİCİLERİMİZ GEREĞİNİ YAPMIŞTIR PEKİ YA CHP?"

Adana Milletvekili Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ahmet Zenbilci, "1 yıldır Genel Merkezde çalışan uyuşturucu kullandığı tespit edilince iş akdi fesih edilip adalete teslim edilen müptezel için yöneticilerimiz gereğini yapmıştır. Peki ya CHP kendi içindeki taciz ve tecavüz olayları için ne zaman gereğini yapacaktır?" ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ATAŞ'TAN CHP'YE SERT TEPKİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Musafa Ataş, "CHP, parti içerisinde gerçekleşen taciz ve tecavüz olayları için 125 günde ne yaptı?" sözleriyle muhalife tepki gösterdi

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ IŞIK: CHP ASLINDA HİÇ DEĞİŞMEDİ!

AK Partili Zafer Işık, "CHP aslında hiç değişmedi! İşte özeti... Ben duymadım maymunu Söylemem maymunu Kendi içlerinde yaşanan taciz ve tecavüzlere sessiz kalan bu zihniyet riyakarlıkta sınır tanımıyor!.. İşlerine geldiği gibi... Yazık!" dedi.

"AYNI ANDA İŞTEN ÇIKARILMIŞTIR"

Sosyal medya hesabında Ak Parti'de uyuşturucu kullanan görevli hakkında paylaşımda bulunan Ak Parti Osmaniye 27. Dönem Milletvekili İsmail Kaya, "Genel merkez de 1 yıldır çalışan birinin yasaklı madde kullandığı tespit edilince aynı anda hakkında yasal işlem başlatıldı ve işten de çıkarıldı. CHP, partisinde yaşanan taciz ve tecavüzlerle ile ilgili ne yaptı? Kendi aramızda hallederiz cevap vermeye bile gerek yok dediler." ifadeleriyle tepki gösterdi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı da resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu etiketleyerek "Tecavüze susma, sesini yükselt" paylaşımında bulundu.

AK Parti MKYK üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "AK Parti içindeki tekil bir olayı büyütme derdindeler. Kendi pisliklerini milletimizden böyle gizleyeceklerini umuyorlar. CHP, davamıza çamur atmak için her türlü çirkefliği yapar. Parti içindeki sistematik taciz olaylarına karşı ise sus pus oturur." dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ise "Münferit yapılan hatalar herhangi bir partiye mâl edilemez. Eğer yapılan yanlışlarla ilgili aksiyon alınmıyorsa o zaman partiye suçlama yöneltebilirsiniz..." açıklamasında bulundu.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar "Partilerinde yaşanan taciz ve tecavüz olaylarına sessiz kalanlar, konuyu 'kendi aramızda halledelim' diyerek üstünü kapatmaya çalışanlar, beyhude beklenti içerisine girmişler. Biz her türlü taciz, tecavüz, şiddet ve uyuşturucu ile dün olduğu gibi bundan sonra da mücadele edeceğiz" paylaşımında bulundu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekli Halil Özşavlı, Kılıçdaroğlu'nun partideki taciz tecavüz skandallarıyla ilgili sayaç tutan siteyi paylaşırak "An itibariyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 125 gün 49 dakikadır PARTİ İÇİ SERİ TECAVÜZLERE sessiz kalıyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen "Ak partli hiç bir vekilden ,yaşanan bir çirkinlik için ; CHP'li vekil Kadıgil'in dediği gibi "CHP içinde taciz, tecavüz oldu mu oldu, tabii ki olacak" benzeri çirkin bir cümle duyamazsınız..... CHP'de olduğu gibi, çirkinliklere sahip çıkılmaz; Gereken neyse o yapılır ve yapıldı." paylaşımında bulundu.

27. Dönem AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya "CHP içinde taciz, tecavüz oldu mu oldu, tabii ki olacak, cinsiyet eşitliğinin olmadığı bir toplumda yaşıyoruz." diyenler yasak madde kullanan personel işten çıkarıldı, hakkında yasal işlem yapıldı, gözaltına alındı ya siz partinizdeki tecavüzcülere ne yaptınız kocaman bir hiç." paylaşımında bulundu.