AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bu provokasyonu yapanları şiddetle kınıyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TFF 2. Lig Beyaz Grup 25. haftasında Bursapor ile Amedspor arasında oynanan karşılaşmadaki yaşanan olaylar hakkında, ''Sporda ve her alanda şiddet ve nefret en güçlü şekilde dışlanmalıdır. Bu provokasyonu yapanları şiddetle kınıyoruz.'' dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bursapor ile Amedspor arasında oynanan karşılaşmadaki yaşanan olaylar hakkında açıklamada bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarının tamamı şu şekilde:

Sporda ve her alanda şiddet ve nefret en güçlü şekilde dışlanmalıdır. Bursa'da oynanan futbol maçında tribünlerde açılan sporun ruhuna aykırı görseller kabul edilemez. Bu görseller hiçbir futbol klübümüze ve hiçbir takımımızın taraftarlarına mal edilemez.

Bu provokasyonu yapanları şiddetle kınıyoruz. Spora ve sporun ruhuna aykırı provokatif girişimlere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir. Bu olayın her yönüyle araştırılması için gereken soruşturma başlatılmıştır.

BAKAN SOYLU'DAN BURSASPOR-AMEDSPOR MAÇINDA AÇILAN PANKARTLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Bursaspor-Amedspor maçında stada sokulan pankartlarla ilgili sorumlu kamu görevlilerinin açığa alındığını ve haklarında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bursa'daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve sporla bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır." ifadesini kullandı.