Ömer Çelik'ten AK Parti MYK toplantısı sonrası önemli açıklamalar: Kazakistan için net mesaj!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik Kazakistan'daki olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, ''Şartlar ne olursa olsun Türkiye, dost ve kardeş ülke Kazakistan'ın yanında olacaktır.'' dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

KAZAKİSTAN'DAKİ OLAYLAR

"Şartlar ne olursa olsun Türkiye, dost ve kardeş ülke Kazakistan'ın yanında olacaktır."

CHP

"Siz (CHP) demokrasi dediğiniz halde terör örgütüyle yanaşık düzen durursanız, terör örgütünün terör örgütü olmadığını söylerseniz, biz demokratik siyaset yapıyoruz ama PKK terör örgütü değil derseniz, demokrasi diyerek demokrasiyi çalmış olursunuz."

"Siyasi rekabeti bir siyasi husumete dönüştürmek, çeşitli meslek gruplarını hedef göstermek antidemokratik rejimleri destekliyor. Mesela Öğretmenler Günü'nde Sayın Kılıçdaroğlu AK Parti'ye oy veriyor diye öğretmenleri hedef gösterdi."

"Eğer siz bol bol demokrasi dediğiniz halde terör örgütüyle yanaşık düzende durursanız demokratik düzene karşı bir tutum geliştirmiş olursunuz."

AVRUPA'DA MÜSLÜMANLARA YAPILAN SALDIRILAR

"Geçmişte Yahudilere dönük olarak yaptıkları zalimane yaklaşımları bugün Müslümanlara dönük olarak ortaya koymak için pusuda bekliyorlar."

"Dünyanın hiçbir demokrasisi; egemenliğini, demokrasisini, hukuk devletini yok etmek isteyen terör karşısında herhangi bir taviz veremez, tavizsiz davranmak durumundadır."

MACRON

"Özellikle son birkaç yıldır Sayın Macron'un dış politika seferberliği, Erdoğan ve Türkiye karşıtlığı üzerine kurulu. Ne yapalım? Macron bizi medeni bulsun diye Doğu Akdeniz'deki hak ve menfaatlerimizden vaz mı geçelim?"

Ayrıntılar geliyor...