AK Parti kongresinde neler oldu? AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde nasıl bir sonuç çıktı?

AK Parti kongresi yoğun ilgi gören konu başlıklarından oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı kongrede konuşma yaptı. Dün gündeme gelen kabine değişikliği sonrası vatandaşlar kongreye dair detaylı bilgi almak istiyor. Günler öncesinde, AK Parti kongresi ne zaman, saat kaçta yapılacak? AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi nerede olacak? soruları merak ediliyordu.

Ak Parti 7. Olağan Kongresi bugün düzenlendi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı kongrede önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde AK Parti kongresinde yapacağı konuşma için "2023'ün manifestosu olacaktır" ifadesini kullandı. Peki, AK Parti kongresi ne zaman, saat kaçta yapılacak? AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi nerede olacak?

AK Parti'de gözler bugün gerçekleştirilen 7. olağan büyük kongredeydi. 2023 seçim manifestosu açıklandı, kampanya şarkıları ilk kez çalındı. Kongrede, AK Parti'nin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu kadrosu da oluştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin seçim manifestosunu açıkladı. Partililere seslendi, teşkilattan beklentisini dile getirdi. Şu ana kadar AK Parti teşkilatlarının yüzde 70'i değişti. Kongre'de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da yeniden şekillendi. 50 kişilik MKYK üye sayısı artırıldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 7. Olağan Büyük Kongre'de 1428 geçerli oyun tamamını alarak AK Parti Genel Başkanlığına yeniden seçildi.

"Türkiye için güven ve istikrar"

AK Parti'den, büyük kongre için 11 siyasi partiye davetiye gönderildi. Kongrenin sloganı "Türkiye için güven ve istikrar" olarak belirlendi.

Salgın nedeniyle kongreye, yurt dışından konuk çağırılmazken, kısıtlı sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, engelli ile gazi ve şehit yakınları davet edildi.

AK PARTİ KONGRESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi bugün yapıldı. Kongre saat 10:00'da başladı. Salgın nedeniyle kongreye, yurt dışından konuk çağırılmazken, kısıtlı sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, engelli ile gazi ve şehit yakınları davet edildi.

AK Parti, 14 Ağustos 2001'de kurulduktan 15 ay sonra girdiği ilk genel seçimde iktidara geldi. 19 yıldır iktidarını sürdüren AK Parti, Türk siyasi tarihine damgasını vurdu. AK Parti, üçü olağanüstü, altısı olağan olmak üzere toplam 9 kongre yaptı.

KURULTAYIN TEMASI NE OLACAK?

Her kurultayın bir teması oluyor. AK Parti kurultayı için yeni bir başlangıcı çağrıştıracak bir slogan üzerinde duruluyordu. Ama "güven ve istikrar" teması üzerinde karar kılındı. Erdoğan'ın 1 saat 45 dakika sürecek konuşmasında 2023 için bir manifesto ve yol haritası açıklaması bekleniyor. Kongre salonundaki müzik de önemli olacak. Kongre için orijinal bir müzik arayışı söz konusu. Seçim kampanyalarının usta ismi Erol Olçok'u rahmetle anarken, yeni müzik yetişse de yetişmese de "Dombıra" ve "Haydi Bi Daha" da kullanılacak.

Manifesto nedir, ne demek? Başkan Erdoğan'ın açıklayacağı manifesto ne anlama geliyor?