AK Parti Grup Başkanvekili Ünal'dan 'HDP' tepkisi: ''CHP neden sessiz?''

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal yaptığı sosyal medya paylaşımında, TBMM'de alınan Biden'a karşı kınama kararına HDP'nin ret oyu vermesini eleştirdi. Ünal açıklamasının devamında, ''Peki yıllardır süre gelen HDP'nin bu tavrına siyasi müttefiki CHP neden sessiz?'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TBMM'de Biden'ın açıklamalarının kınanmasına ilişkin kararın alınmasında HDP'nin ret oyu vermesini eleştirdi. Ünal açıklamasının devamında HDP'nin siyasi müttefiki olan CHP'ye neden sessiz olduklarını sordu.

Mahir Ünal'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"TBMM Genel Kurulunda ABD Başkanı Biden'ın açıklamalarının kınanmasına ve yok hükmünde sayılmasına ilişkin tezkereye HDP ret oyu vererek bir kez daha Türkiye'nin karşısında yer aldığını göstermiştir. Peki yıllardır süre gelen HDP'nin bu tavrına siyasi müttefiki CHP neden sessiz?"
"ABD'de bir siyasetçi "Usame bin Ladin'in heykelini dikeceğiz" dese kızgın tweetler atacak olan ve yine ABD'de yaşanan kongre baskınında duyar kasan birtakım siyasi parti temsilcileri yıllardır bu ülkede yüzlerce annenin yüreğini sızlatan yapıya tek kelime etmemektedir."