AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Afetler siyaset alanı değildir

Afet yaşayan Rize'de incelemelerde bulunan Kurtulmuş, “Afetler siyaset alanı değildir, afetler birlik, beraberlik, dayanışma ve bütün noksanları, kusurları en kısa sürede sarma çabasını gerektirir” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile sel afeti yaşanan bölgelerde incelemelerde bulunmak için Rize'ye gitti. Partisinin il başkanlığında, basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Başkan Erdoğan'ın görevlendirmesiyle afet bölgesini inceleyip, son durumu, yapılan çalışmaları yerinde bir kez daha görmek için bölgeye geldiklerini belirtti.

YANGINA KÖRÜKLE GİTME

Kurtulmuş şunları söyledi: "Hem orman yangınları hem sel afetleri karşısında Türkçe'nin iki tane güzel deyimi aklımıza gelmiyor değil. Türkçe'de derler ya 'yangına körükle gitmeyin', bazılarının yangına körükle gittiğini, buradan siyaset devşirmek için gayret içerisinde olduğunu ne yazık ki gördük. Çok azınlık, çok marjinal bir gruptan bahsediyorum. 'Selden kütük aşırmak' ya da 'selden kütük almak' derler. Bazıları da selden kütük almaya çalıştı. Bunlara gerek yoktur. Türkiye'de herkes bu millet-devlet kaynaşmasına destek versin. Buradan siyaset çıkmaz, buradan siyaset yapılmamalıdır. Afetler siyaset alanı değildir, afetler birlik, beraberlik, dayanışma ve bütün noksanları, kusurları en kısa sürede sarma çabasını gerektirir. "

YIKILANLARIN YERİNE DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ

Ülkede son yaşanan afetleri değerlendiren Kurtulmuş, "Gerek orman yangınları gerek sel felaketi olsun hemen ilk andan itibaren tüm kurumlarımız başarıyla bu süreçleri yönetti. Güçlü bir liderlik ortaya konulmuştur. Burada da çok şeyler yapıldı. Yaklaşık 340 milyon civarında belediyelerin ve merkezi hükümetin tespit ettiği bir ziyanla karşı karşıyayız. Şimdi bundan sonra yıkılanın yerine daha iyisini, daha güçlüsünü yapmak için çalışacağız" dedi.