AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş: Atatürk Havalimanı'nda pistlerden teki korunacak

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Atatürk Havalimanı'nda pistler kaldırılıyor algısının doğru olmadığını söyledi, “Pistler korunarak acil durumda kullanılacak. Havalimanı çevresi kesinlikle imara açılmayacak” dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te gündeme dair soruları yanıtladı:

ATATÜRK HAVALİMANI: "Türkiye'de anlamadan dinlemeden 'istemezük' diyenler çıkıyor. Her projeye karşı çıkan bir grup var. Pistler korunarak acil durumda kullanılacak. Pistler kaldırılıyor algısı doğru değil. Havalimanı çevresi kesinlikle imara açılmayacak. Pistlerin en azından bir tanesi korunacak. Ümit ediyoruz ki gençlerin cıvıl cıvıl geldiği bir yer olacaktır."

KAFTANCIOĞLU KARARI: (CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki mahkumiyet kararının onanması) "Mahkeme süreçleri siyasetle ilgili süreçler değildir, yargıda devam eden süreçlerdir. Bildiğim kadarıyla dosyaların içeriğinde siyasi sözleri dolayısıyla ortaya çıkmış bir sonuç vardır. Mahkeme süreçleri devam ediyor."

MİÇOTAKİS: (ABD ziyareti) "Senatoda kimin kimi alkışlayacağına karışacak değiliz. Bizim Yunanistan'a tavsiyemiz şudur, sorunlarda araya 3. ülkeleri koyarak değil, karşılıklı çözmeye çalışırsak, sorunlar çözülemeyecek değildir. Türkiye'ye karşı bir tavır olarak bu kadar alkışlandığını düşünüyoruz. Alkışlama durumunun biraz da NATO'daki tavrımıza cevap olarak geliştiğini düşünüyorum."