Ailesini korumak isterken katil oldu

15 yaşındaki E.A., iş çıkışı geldiği evinde Mehmet Ali Karaalp ile karşılaştı. E.A. paniğe kapılıp kaçmaya çalışan Karaalp'ı göğsünden bıçakladı.

SONER KAN

Adana Çukurova'da bir kebapçıda çalışan Irak uyruklu 15 yaşındaki E.A., işten çıkıp gece yarısı eve gittiğinde, binanın giriş kapısının açık olduğunu fark etti. İçeri giren E.A., koridorda Mehmet Ali Karaalp ile karşılaştı. İkili arasında yaşanan arbedenin ardından Karaalp kaçarken, E.A. da mutfaktan aldığı bıçakla onu kovaladı.

'HIRSIZ SANDIM'

Onu yakalayan E.A., göğsünden bıçakladı. Karaalp, kanlar içinde yerde kalırken, E.A. da kaçıp izini kaybettirdi. Karaalp, olay yerine çağrılan ambulansla kaldırıldığı Çukurova Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Bölgedeki güvenlik kameralarından iz süren polis, katil zanlısının önce kimliğini tespit etti; sonra da E.A.'yı evine düzenlediği baskında yakaladı. E.A.'nın annesinin akşam kapıyı açık unuttuğu; Mehmet Ali Karaalp'in de buradan içeriye girdikten bir süre sonra eve gelen E.A. ile karşılaştıkları ortaya çıktı. E.A. da ifadesinde; "Onu evde görünce aileme zarar verip, hırsızlık yaptığını sandım. Peşinden koşup bıçakladım" dedi.

Adliyeye sevk edilen E.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.