Ailesi HDP'ye isyan etti! 'Hamza'nın çocukluğunu bile çaldılar'

Kardeşi kaçırılan ablanın isyanı: Kampta fotoğrafı var, PKK inkar ediyor! Hakkari'de 5 yıl önce 9 yaşındayken ortadan kaybolan ve Zap Suyu'na düştü denilen Hamza Adıyaman'ın PKK kampından görüntüleri ve fotoğrafları ortaya çıktı. Hamza'nın peşine düşen ailesi, örgütten evladını istiyor.

Hakkari'nin Kırıkdağ Köyü'nde 9 Mart 2016'da kaybolan ve "Zap Suyu'nda boğuldu" denilen Hamza Adıyaman'ın ailesi, bir süre sonra çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını öğrendi. Evlatlarına kavuşmak için Diyarbakır, Hakkari ve Van'daki eylemlere katılarak mücadele eden aile, oğullarını, Suriye'de terör örgütü PKK/YPG kampında teröristlerce silah eğitimi verilen çocukların görüntüleri arasında tespit etti. Aile, çocuklarının dağa kaçırılmasından ise HDP'yi sorumlu tutuyor.

'BİR BABA HAKURK'TA GÖRDÜ'

Hamza'nın ablası Aysun Adıyaman, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Olay üzerinden aylar geçtikten sonra yine evladı PKK tarafında kaçırılan bir baba Hakurk kampında kardeşime denk geliyor. Hamza, adama 'Aileme söyleyin beni kurtarsınlar' demiş. Evladını aramaya giden baba bize evladımızın yaşadığını söyledi. Kardeşim boğulmadı, PKK içindeki görüntülerinden sonra bu sefer bize 2 ay önce de fotoğrafı geldi. Ama hâlâ inkar ediyorlar."

'ÖRGÜTÜN TEHDİDİ ALTINDALAR'

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 589'uncu gününde sürüyor. Aile sayısı, 2014'te 24 yaşında memurken Van'dan kaçırılan kız kardeşi Dilan Basir için gelen Hülya Bayar ile 226 oldu. Dilan'ın düğün hazırlıkları yaptığını belirten abla, "Bir defa iletişime geçtik. Annem onu görmek için kaç defa Irak'a gitti. Göstermediler. Bir kere konuştum onunla 'Abla beni seviyorsan, bana gel deme' dedi. Tehdit altındalar" dedi.

EVLAT NÖBETİ İZMİR'DE DE BAŞLADI

Diyarbakır, Van ve Muş'un ardından evlat nöbeti bu kez İzmir'de başladı. HDP İl Başkanlığı binasının önüne gelen 2 anne, PKK'nın kaçırdıkları oğulları için evlat nöbetine başladı. Oğlu Emrah Alemdar (25) için gelen anne Muhbet Alemdar, "Ben 7 senedir oğlumun arkasında geziyorum. Bunların sebebi kim? Demirtaş. Demirtaş olmasa böyle olmazdı. Mobilya aldı, onun borcunu ödemek için çobanlık yapıyordu" dedi. Oğlu Ruhat Çakır'ı (24) arayan anne Sultan Çakır ise, "2017'de evden çıktıktan sonra bir daha da haber alamadım. Korkmasın, geri dönsün" dedi.