Ailenin korunması için eylem planı devrede

“Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi”ne yönelik genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgeye göre, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Plan” hazırlandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzalı "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi"ne yönelik genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgeye göre, "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Plan" hazırlandı. Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu kuruldu. Kurul, aileye yönelik sorunların tespiti ve çözüm önerileri geliştirilmesine yönelik çalışmalarda bulunmak üzere ilgili temsilcilerin ve uzmanların katılımıyla çalışma grupları oluşturabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, söz konusu planın detaylarını şöyle açıkladı: Dinamik nüfus yapısını korumak için farkındalık çalışmaları, evlilik ve aile algısını güçlendirecek faaliyetler yapılacak. İlk çalışma doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Zonguldak, Bartın ile boşanma hızı en yüksek olan İzmir, Antalya ve Karaman'da.

BİR DİZİ TEDBİR ALINDI

Aileleri ve aile bireylerini tehdit eden her türlü şiddet, zararlı akım ve alışkanlıklara yönelik tedbirler hayata geçirilecek.

Esnek ve uzaktan çalışma modeli ile mahalle tipi kreşlerle ailelere destek olunacak.

Medya ve teknolojinin bilinçli kullanımı teşvik edilecek.

Medyada aile dostu içeriklerin daha fazla yer alması sağlanacak. Aile yapısı ve Türk değerlerini hedef alan yapımlara karşı tedbirler alınacak.

Aile enstitüleri kurulacak.