Aileler yeni evlerine kavuştu! Depremzedelerin çifte bayram sevinci

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen afetzedeler, Kurban Bayramı'nı inşası tamamlanan yeni konutlarında geçiriyor. Diyarbakır'daki yeni evde ilk bayram heyecanını yaşayan vatandaşlar, mutluluklarını paylaştı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilde evleri yıkılan veya ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için TOKİ tarafından inşası süren konutlar birbiri ardına yükseliyor. Diyarbakır'da da merkez Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi'nde toplam 6 bin 40 deprem konutundan 4 bin 366'sının yapımı tamamlandı, 1350 hak sahibine anahtarları teslim edildi.

SIKINTILAR BİTTİ

Depremlerde biri boş 7 binanın yıkıldığı, 411 kişinin yaşamını yitirdiği kentte, konutlar etaplar halinde inşa ediliyor. Kaya ve Yılmaz aileleri de bayramda misafirlerini yeni evlerinde ağırlıyor. Hisami Apartmanı'nın enkazında eşini ve torununu kaybeden, kızı yaralı olarak kurtulan Abdullah Yılmaz, "Yeni konutumuza iki hafta önce yerleştik. Allah devletimize zeval vermesin. Bu yeni evimizde ilk bayramımızı geçiriyoruz" dedi. Aileye bayram ziyaretine gelen akrabaları Kadri Bozan ise "Devletimiz ev sahibi yaptı. Bayramda yeni evlerinde onları ziyaret ettik" dedi. Abdulmutalip Kaya da depremlerde merkez Bağlar ilçesindeki evlerinin ağır hasar gördüğünü, bu nedenle bir süre Ergani ilçesinde yaşadıklarını söyledi. Sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını söyleyen Kaya, şöyle konuştu: "Devletimizin 1 yılda tamamladığı konutlara 15 gün önce taşındık. Evimiz gayet güzel ve ferah. Buraya taşındıktan sonra yeni komşular ve dostlar edindik. Çocuklarım da gayet mutlu. Deprem konutlarında ilk bayramımız ve çifte bayram yaşıyoruz" dedi.

ÇOK MUTLUYUZ

Yeni evlerine taşının Şevval Kaya, "Burası güzel. Bayramı yeni evimize geçiriyoruz ve mutluyuz" dedi.